Çakacak Açıklaması 'Gün, Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Günüdür'

İçel Valisi Özdemir Çakacak, “Gün, birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. 15 Temmuz’da yapamadıklarını terör örgütleri eliyle yapmak ve ülkemizi bölmek için uğraşan hain güçler şunu bilmelidir ki, yüce Türk milleti hiçbir terör örgütünün bu topraklarda barınmasına, birlik ve bütünlüğünü bozmasına izin vermeyecektir” dedi.

Çakacak Açıklaması 'Gün, Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Günüdür'
Vali Çakacak, Kuvayi Milliye’nin başlangıç yeri olan ve Kurtuluş Savaşında destan yazan Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Arslanköy’de düzenlenen etkinliklerde bir süre mahalle kahvesinde vatandaşlarla birlikte oturan Vali Çakacak ve beraberindekiler, etkinlik kapsamında düzenlenen gösterileri izledi. Arslanköylü vatandaşlar tarafından canlandırılan ve “Kuvayi Milliye milislerinin düşman kuvvetlerini Arslanköy’den çıkarmalarını” konu alan temsili tiyatro gösterisinin ardından Çakacak, protokol üyeleri ve katılımcılar, Mehteran eşliğinde Cumhuriyet Alanına yürüdü.

“Şanlı ecdadımıza minnet borçluyuz”

Törende konuşan Çakacak, Türk milletinin tarih boyunca tüm saldırılara birlik ve beraberlik ruhu içinde karşı koyduğunu, Türk Bayrağını sonsuza kadar dalgalandırmak uğruna canını feda etmekten kaçınmadığını söyledi.

Türk milletinin, bu düsturla Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir zafer elde ettiğini vurgulayan Çakacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla Arslanköy ismi verilen Efrenk’in Kurtuluş Savaşı’nda büyük zafere ulaşılması için çok önemli mücadeleler verdiğini söyledi.

Vatan toprakları için canını ve kanını feda etmekten kaçınmayan şanlı ecdadımız sayesinde bu cennet topraklarda hür ve bağımsız yaşadığımızı ifade eden Çakacak, “Bu bilinçle şanlı ecdadımıza minnet duymaya, şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin verdiği mücadeleyi birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağı olarak görmeye devam edecek; atalarımızın bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ekonomisi ve gücüyle küresel ölçekte saygın bir yer edinme yolundaki yürüyüşünü kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nda sergilediği Çanakkale ruhunun bugün de en güçlü şekilde yaşatıldığına dikkat çeken Çakacak, gücünü damarlarındaki asil kandan, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden ve inancından alan Türk milletinin gelecekte de önüne çıkacak tüm zorlukları bu birlik ve beraberlik ruhuyla aşacağını dile getirdi. Çakacak, Kurtuluş Savaşında vatanın bekası için tereddüt etmeden hayatlarını ortaya koyan Arslanköylü erkeklerin yanı sıra Arslanköylü kadınların da demokrasi tarihine damgasını vurduklarının altını çizdi.

“Gün, birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür”

Küresel güç olma yolunda hızla ilerleyen ve adeta bir yıldız gibi parlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu güçlü ilerleyişini durdurmak ve bu yıldızı söndürmek isteyenlerin 15 Temmuz’da hain planlarını devreye soktuklarını ifade eden Çakacak, “Yüce milletimizin asil ve vakur duruşu, bu hain planların asla gerçekleşmeyeceğini tüm dünyaya göstermiş, Arslanköylü kardeşlerim de o gün, tüm İçelliler gibi bu yüce milleti bölüp parçalamak isteyenlere karşı aynı asil ve dik duruşu sergilemiştir. Biz bu ruha sahip olduğumuz, bu asil ve vakur duruşu sergilediğimiz müddetçe başımızı hiçbir güç eğemeyecektir. Gün, birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. 15 Temmuz’da yapamadıklarını terör örgütleri eliyle yapmak ve ülkemizi bölmek için uğraşan hain güçler şunu bilmelidir ki, yüce Türk milleti hiçbir terör örgütünün bu topraklarda barınmasına, birlik ve bütünlüğünü bozmasına izin vermeyecektir” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunması, Arslanköy’lü vatandaşlar tarafından sergilenen tiyatro oyunu, halk oyunları gösterileri, Arslanköylü vatandaşların kendi yazdıkları şiirleri seslendirmesi ve Mehteran konseri ile devam eden kutlama programı, katılımcılara Çınarlı kahvede yöresel lezzetlerin ikram edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA