Artvin Valisi Doğanay, AÇÜ Rektörü Tilki'yi Ziyaret Etti

Vali Ömer Doğanay, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Fahrettin Tilki'yi makamında ziyaret etti.

Tilki'ye yeni görevinde başarı dileyen Vali Doğanay, üniversitelerin kentlerin tanıtımının yanında sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan önemli katkılar sağlayan kurumlar olduğunu belirtti.

Doğanay, üniversitenin fiziki ve sosyal yapısının daha da güçlendirilmesi için el birliği ile çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Tilki ise üniversitenin tercih edilen bir hale gelebilmesi için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını belirterek, doğal güzellikleri ve flora zenginliği ile tabiat harikası olan Artvin'in, aynı zamanda ülkenin en güvenli şehirleri arasında yer aldığını ifade etti.

Dinamik, genç bir üniversite olarak bilimsel alanda ön sıralara çıkmak ve öğrenci sayısını 15 bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Tilki, şunları kaydetti:

'Eğitim öğretimin kalitesini yükseltmek, akademik alanda bilimsel proje ve çalışmalara imza atarak bölgenin ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Üniversitemiz, Artvin halkı ile barışık, kentle bütünleşmiş, ulusal ve uluslararası özellikleriyle Kafkasya bölgesinde öne çıkmış farkındalık oluşturan bir üniversite haline gelecektir.'

Kaynak: AA