TÜGVA Genç Diplomat Akademisi Başladı

Akademinin ilk haftasında AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Cihangir İşbilir, 'Türkiye’nin Güncel Meseleleri'ne dair seminer verdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Genç Diplomat Akademisi, SETA'daki ilk seminer programıyla başladı.

Genç Diplomat Akademisi, ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için Türkiye’yi ve dış ülkeleri çok iyi bilen, yetenekli, girişimci, nitelikli ve toplumsal değerleri muhafaza edebilen diplomatların yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. 9 hafta sürecek eğitimlerde uzman, profesör, akademisyen, büyükelçi, siyasetçi ve gazetecilerin kişisel deneyim ve tecrübelerini akademiye girmeye hak kazanan dinamik ve genç diplomat adaylarıyla paylaşmaları sağlanıyor.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ve TÜGVA Dış İlişkiler koordinatörü Esra Karabal’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından başlayan akademinin ilk haftasında 'Türkiye’nin Güncel Meseleleri'ne dair seminer, AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Cihangir İşbilir tarafından gerçekleştirildi.

Akademinin ikinci haftasında 'PKK-FETÖ ve DEAŞ Üçgeninde Güvenlik ve Terör ve Siber Güvenlik' konularının anlatılacağı sunumlar gerçekleştirilecek.

9 hafta sürecek eğitimin sona ermesiyle genç diplomat adayları Türk Dış Politikası, Kamu Kurum Yönetimi, Türkiye Ekonomisi: Tarihsel Süreç ve Günümüz, Türkiye ve İslam Dünyası, Enerji Güvenliği ve Türkiye‘nin Enerji Stratejisi, Türk Diasporası, Türkiye Sosyal Politikaları, Sağlık Diplomasisi, Medya ve Algı Yönetimi, İslamofobya ve daha birçok konuyu derslerde işlemiş ve tartışmış olacaklar.

Seminer programı ardından düzenlenecek iki günlük kamp programında uluslararası ilişkilere yönelik film gösterimleri, münazaralar, akademik yazı yazma ve sunma eğitimleri ile kişisel gelişime yönelik çalışmalar yapılacak.

Programın sonunda Ankara'da ilgili bakanlık ve kurumlara ziyaretler gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA