Tatvanlı Kadınlardan Hollanda'ya Tepki

Tatvan ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşi Melek Aksoy öncülüğünde Yaşam Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, Hollanda'nın bakanlara uyguladığı engelleme ile Türk vatandaşlarına yönelik polisin saldırgan tutumunu protesto etti.

Aksoy, yaptığı konuşmada, Hollanda'nın tavırlarının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Burada 15 Temmuz'da durdurduğumuz hainlerin, efendilerine de dur demek üzere toplanmış bulunmaktayız. Hollanda demokrasiye olan düşmanlığını açıkça ilan etmiştir. Bu demokrasi ve Türkiye düşmanlığının yeni olmadığının farkındayız. Ayrıca bu düşmanlığın ise sadece Türkiye ile sınırlı olmadığının da farkındayız. Hollanda'nın bu düşmanlığı, yenilgi üzerine yenilgi tadan Haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey değildir. Hanım olan bir bakanımızın karşısına silahlı itleri dikecek kadar kabalaşmış, elçiliği ziyaret etmesine bile tahammül edemeyecek kadar barbarlaşmışlardır. Hollanda hükümetinin Türk bakanını engellemesi ve barışçıl göstericilere karşı güç kullanma kararı, Avrupa'da demokrasi için kara bir lekedir'

Başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerini, antidemokratik, insan haklarına aykırı, adalet ile bağdaşmayan bu davranış ve uygulamalardan bir an önce vazgeçmeye davet ettiklerini ifade eder Aksoy, 'İnsanımıza ve siyasetçilerimize karşı sergilenen bu kabul edilemez ilkelliği ve gericiliği bizler Tatvanlı hanımlar olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.' dedi.

Ellerinde 'Tatvan Bayanları Ayakta' ve 'İnadına Evet' pankartı taşıyan kadınlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA