Beşiktaş Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümünü Coşkuyla Kutladı

Beşiktaş Belediyesi tarafından Fulya Sanat Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü vatandaşlarla birlikte kutlandı.

Beşiktaş Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümünü Coşkuyla Kutladı
Düzenlenen programda Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Müdürü Önder Çelik, birçok sanatçı ve vatandaş katıldı.

Çanakkale Zaferi için İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Senfoni Orkestrası, hazırladıkları konserle vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Konsere Atiye, Özgün ve birçok sanatçı da eşlik ederek, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü Beşiktaşlılarla kutladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Müdürü Önder Çelik, “Çanakkale Savaşı, Türk askerinin gerektiğinde yurdunun ve ulusunun bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını seve seve verebileceğinin en büyük kanıtıdır. Çanakkale Savaşı, bir ulusu yok etme planının maalesef bir aşamasıydı. Ancak Mustafa Kemal askerlerine, ‘Ben size hücum etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum’ diyerek kendisi de ön saflarda savaştı. Kazanılan zaferle bir ulus yok olmaktan kurtuluyordu. Bu bakımdan Çanakkale Savaşı, tarihimizin en önemli savaşlarından biridir” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ise, “Hem Mustafa Kemal’in Osmanlı ile güçlü tanışması hem de milli mücadelede neler yapabileceğimizin en önemli işaret fişekleri Çanakkale Zaferi’ndedir. Çanakkale Zaferi, bu günümüze dair çok güçlü mesajlar içeriyor. Bir milli duruşu, bir milli savunmayı yokluklar içinde verirken, çeyrek milyon şehidi verdi. Kabataş Lisesi’nde okuyan 15-16 yaşındaki çocuklar, içlerinde üstelik Hristiyan ve Yahudi gençlerin de bulunduğu 57. Alayın o gencecik körpe askerleri Çanakkale’de şehit olmuştur. Annesi ve kız kardeşiyle 1912’de Beşiktaş’a yerleşen Mustafa Kemal’in de semtidir Beşiktaş. Beşiktaş bu açıdan çok önemli bir simgedir” şeklinde konuştu.

Çanakkale’de 250 bin şehit verildiğini hatırlatan Hazinedar, “Çanakkale’nin bizim için bugüne dair verdiği en güçlü mesajı, bir millet çeyrek milyon şehit vererek, orada savaşmaya değil ölmeye giderek aslında tüm dünyaya ne kadar büyük bir ulus olduğumuzu kanıtlamıştır. Bir milletin iradesini ve milli savunmayı kıramayanlar hemen birkaç sene sonra bir kişiyi alt ederek Mondros Mütakeresi’ni imzalatarak bir ülkeyi bizim için kutsal olan başta İstanbul olmak üzere bir ülkeyi, Anadolu’yu teslim etmişlerdir” dedi.

Konuşmaların ardından İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Senfoni Orkestrası, Çanakkale türkülerini seslendirdi.
Kaynak: İHA