AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar Açıklaması

'Algı oluşturarak, halkı 'hayır' vermesi yönünde değiştirmek ancak bu ülkenin düşmanlarına yakışandır'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, 'Algı oluşturarak, halkı 'hayır' vermesi yönünde değiştirmek ancak bu ülkenin düşmanlarına yakışandır.' dedi.

İzmir'in Kiraz ilçesindeki köyleri dolaşıp ziyaretlerde bulunan Hotar, 16 Nisan'daki halk oylamasında 'hayır' yönünde tercihte bulunacakların hangi yanlışlıklara düştüklerini anlattı.

'Neden CHP, FETÖ, darbeciler, teröristler, Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye'de 'hayır' çıksın diye candaş bir şekilde çalışıyorlar?' diye soran Hotar, şöyle konuştu:

'Algı oluşturarak, halkı 'hayır' vermesi yönünde değiştirmek ancak bu ülkenin düşmanlarına yakışandır. Bunların hiçbiri bu 18 maddelik tasarıda şu maddede şöyle eksiklik var demiyorlar. Cumhurbaşkanı Meclisi fesedecek diyorlar, bu ancak seçimi yenilemesiyle oluyor. Zaten seçimi yenilerse kendisi de seçime gitmek zorunda kalacak. Cumhurbaşkanı şimdiki sistemle yargılanamıyor, yeni gelecek sistemle yargılanmasının önü açılacak. Şu anda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız aynı partiden olduğu için sistem sorunsuz yürüyor. Ahmet Necdet Sezer döneminde olduğu gibi, Demirel döneminde olduğu gibi kaos ortamı olabilir, geriye gidişler olabilir.'

- 'Yüreğiniz varsa çıkar dayanaklarıyla anlatırsınız'

Bir vatandaşın, referandumda 'hayır' oyu kullanması için İstanbul'dan kendisine isimsiz bir mektup geldiğini belirtmesi üzerine Hotar, 'Hayır oyu vereceklere saygılıyız. Her ikisinin de iyi yanlarını ortaya koyun, hangisi ağır basıyorsa ona verin. Yüreğiniz varsa çıkarsınız vatandaşın karşısına dayanaklarıyla anlatırsınız. Adınızı bile yazmadan imzasız mektuplar gönderebileceğiniz kişiler Kiraz'da değil, ben bunu görüyorum. Ben Kiraz'daki bir vatandaşın imzasız bir mektuba itibar ederek 'hayır' oyu kullanacağına inanmıyorum.' ifadelerini kullandı.

Hotar, daha sonra 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle şehit aileleri için düzenlenen programa katıldı.

Kaynak: AA