Osmanlı Ocakları'ndan 'FETÖ' Uyarısı

Devlet içindeki paralel yapılanma ile mücadele sürerken, Osmanlı Ocakları İstanbul İl Başkanlığı teşkilatına paralel yapının sızma teşebbüsünde bulunduğu iddia edildi.

Osmanlı Ocakları'ndan 'FETÖ' Uyarısı
Osmanlı Ocakları Basın Birim Başkanı Ertuğrul Kaçel, Osmanlı Ocakları İstanbul İl Başkanlığı teşkilatına paralel yapının sızma teşebbüsünde bulunduğu iddia etti. Kaçel açıklamasında "Teşkilatlarımız bu sızma teşebbüslerine karşı dikkatli olmalıdır. FETÖ kapsamında ihraç edilen bazı devlet adamlarının yakınları üzerinden teşkilata sızmak üzereyken fark edilmesinin ardından bu açıklamayı tüm teşkilatımızın ve kamuoyunun dikkatine sunmak için yapmak lüzum oldu" dedi.

"Paralel yapıyı açığa çıkardı"

Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, sızmaya çalışan paralel yapıyı açığa çıkardığını şu şekilde aktardı: "Devletimizin her kurumuna sızmış olan paralel yapı, Osmanlı Ocakları’na ve özellikle İstanbul İl teşkilatımıza da sızmaya çalıştı. Devlete nüfus etmiş ve FETÖ kapsamında ihraç edilmiş şahısların yakınları üzerinden teşkilatımıza sızmaya yönelik çalışmalarını tespit etmemiz üzerine bu arkadaşların yönetime girmelerine onay vermedik. İl yönetimini fes ederek yeniden yapılandırma yapıyoruz. FETÖ kurumlarda çaycılara kadar yerleşip hizmet blok sistemi ile yönetimi işlemez hale getirmeye çalışıyorlar. FETÖ ilişkisi olduğu iddiasıyla İhraç edilen ve İstanbul teşkilatımızın faaliyetlerini engellemek isteyen, başta fetöden ihraç edilen şahıs ve bağlantılı olduğu akrabalarından soruşturma yapılması için şikayetçi olduk. Bu yapı kimi nerede kullanacağını çok iyi bilir. Kurumumuza sızmalarına müsaade etmedik. Teşkilatımızda FETÖ yok lakin bağlantılı olan birileri olabilir araştırıyoruz varsa o kişilerin bağlantılarını teşkilatımızla koparıyoruz. Bazen bu direk görevden almayı gerektiriyor bu durum ise sinirlere ve hoş olmayan davranışlara sevk edebiliyor. Kurumumuzda iddia edilen hiç kimseyi barındırmamaya kararlıyız. 16 Nisan Referandumuna giderken teşkilatlarımıza aşkla çalışmalarını tavsiye ediyorum. Bu gibi engellemeler olabilir. İçimize sızmaya çalışan terör örgütleriyle ve benzer yapılarla özellikle mücadele etmeliyiz. Bununla beraber birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla pekiştirmeliyiz. Önemli bir Referandum süreci var. Güçlü bir ‘Evet’ demek için gece gündüz çalışıyoruz. il ve bölge başkanlarımızın da çalışmalarına başarılar dilerim".

"16 Nisan’daki referanduma hız kesmeden devam ediyoruz"

Osmanlı Ocakları Birliği olarak 16 Nisan Referandumuna ‘Evet’ demek için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Kadir Canpolat, "16 Nisan’a kadar ben teşkilatımın başındayım ve gece gündüz teşkilatımın emrindeyim. 31 mart günü Diyarbakır İl Başkanlığı, onun ardından Şırnak İl Başkanlığı açılışı ve Muş’ da da miting düzenleyeceğiz. Neden ‘EVET’ dediğimizle ilgili panel ve konferanslarda anlatacağız. Biz tam bağımsız bir sivil toplum kurumuyuz. Milletimiz ve Devletimiz için gece gündüz gönüllük esas olmak üzere hizmet edeceğiz çünkü vatanımızı ve insanımızı çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA