Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Çanakkale Zaferi; Türk Milletinin en zor şartlar altında bile bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin en önemli göstergesidir” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Akdoğan mesajında, Türk Milletinin, Çanakkale’de 7‘den 70’e omuz omuza vererek, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdığını söyledi.

Akdoğan, “Türk milleti yokluklar içinde fakat vatan sevgisi, birlik ve beraberlik bilinciyle, dünyaya örnek olacak bir kahramanlık sergilediği Çanakkale’de adını tarihe altın harflerle kazımıştır. Türk askeri, milletiyle birlikte elindeki kısıtlı imkanlara rağmen, dünyanın büyük güçlerini Çanakkale’de bozguna uğratmıştır. Çanakkale zaferi, Türk Milletinin inancının, cesaretinin ve üstün başarısının şanlı destanıdır. Çanakkale Savaşı Türk milletinin gösterdiği fedakarlığın ve kahramanlığın ifadesidir. Vatan uğruna, bağımsızlık ve özgürlük uğruna büyük mücadele veren şehitlerimiz milletimizin huzur ve güven içinde yaşaması için hiç düşünmeden canlarını feda etmiştir. 102 yıl önce Çanakkale’de birlik ve beraberlik ruhu içinde yedi düvele karşı koyan ve vatanını koruyan Türk milleti, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında da benzer bir kahramanlığı ortaya koymuştur.

Tarihi sayısız ve dünyaya örnek olacak kahramanlıklarla dolu olan bu millet bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı duruşu sergilemeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan, mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları ve vatanı için canını hiçe sayarak kendini siper eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA