Libya'da Gösteri

Başkent Trablus'ta yüzlerce kişi kentin silahlı gruplardan temizlenmesi için yürüyüş düzenledi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta toplanan yüzlerce kişi kentin silahlı gruplardan temizlenmesi için yürüyüş yaptı.

Cezayir Meydanı'nda başlayan yürüyüş Eş-Şüheda Meydanı'nda son buldu. Emekli General Halife Hafter'e bağlı güçlerin başlattığı 'Kerame' operasyonlarını destekleyen sloganlar atan göstericiler, Tobruk merkezli Temsilciler Merkezine (TM) verdikleri desteği ifade ederek, illegal silahlı grupların Trablus'tan temizlenmesi çağrısı yaptı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyinin Ulusal Kurtuluş Hükümetine bağlı güçler ile arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla önceki gün başkent Trablus'ta düzenlenen toplantıda ateşkes anlaşmasına varıldığı ve tüm silahlı grupların kentten çıkacağı duyurulmuştu.

Anlaşma gereğince tüm silahlı grupların 30 gün içinde işgal ettikleri yerleri boşaltıp kentten ayrılacağı, İçişleri ve Savunma bakanlıkları tarafından oluşturulacak komitenin de bu süreci takip edeceği belirtilmişti.

UMH Başkanlık Konseyi, BM Güvenlik Konseyi tarafından Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanınırken, ülkede biri Tobruk (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclis daha meşruiyet iddiasında bulunuyor.

Kaynak: AA