Keçiören'de 'Evet' Rekoru

Keçiören Belediyesi 2016 yılında 6 bin 607 çifti evlendirerek yine bir rekora imza attı.

Keçiören'de 'Evet' Rekoru
Türkiye’nin en büyük ilçelerinin başında gelen Keçiören’de nikah bereketi yaşanıyor. Keçiören Belediyesi Evlendirme Memurluğu geçtiğimiz yılın en fazla nikah kıyan belediyeleri arasında yerini aldı. Evlenen çiftler arasında yabancı uyruklular sıralamasında birinciliği yine Suriye aldı. Sıralamayı İran, Azerbaycan ve Özbekistan takip etti.

Ayrıca Keçiören Belediyesi 2017’nin ilk 2 ayında ise 693 çifti evlendirdi. Yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte nikah bereketinin giderek artması ve Keçiören Belediyesine bağlı Zümrüt Yaşam Alanlarındaki düğün salonlarında talep patlaması bekleniyor.

Darısı bekarların başına

"Hayırlı işe niyet ettiniz mi acele edin" düsturundan yola çıkan Belediye, hızıyla da parmak ısırtıyor. Otomasyon sistemine geçen Keçiören Belediyesi, yarım saat içinde çiftlerin başvurusunu alıp, nikahını kıydıktan sonra nüfusa tescilini yaptıran tek Belediye olarak da öncü misyonunu sürdürüyor.

Çiftlerin dünya evine girmesine zaman zaman da bizzat tanıklık eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Ailenin temel taşları karşılıklı sevgi, saygı, hürmet, birbirini anlayışla karşılamadır. Çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar ve iki cihan saadeti diliyorum. Cenab-ı Allah kendilerine, milletine ve vatanına hayırlı hizmetler sunacak güzel evlatlar nasip etsin. Darısı bekarların başına olsun inşallah" dedi.

Kaynak: İHA