İstanbul Valisi Şahin Açıklaması

'Hamdolsun bu millet en zor zamanında, hiçbir şeye sahip değilken, yokluk içerisinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. Bu kadar yetişmiş insan, kadrolar ve bu kadar refah noktasında gelinen seviyeden sonra biz Allah'ın izniyle bu mücadeleden de başarıyla çıkacağız, başımız dik çıkacağız'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'Hamdolsun bu millet en zor zamanında, hiçbir şeye sahip değilken, yokluk içerisinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. Bu kadar yetişmiş insan, kadrolar ve bu kadar refah noktasında gelinen seviyeden sonra biz Allah'ın izniyle bu mücadeleden de başarıyla çıkacağız, başımız dik çıkacağız.' dedi.

Vali Şahin ve eşi Şeyma Şahin tarafından şehitlerin aileleri ve gaziler onuruna akşam yemeği verildi.

Burada konuşan Şahin, gencecik bedenleri ile toprağa düşen, bu ülkeyi vatan kılan fedakar insanları her zaman gönüllerinde ve kalplerinde yaşatacaklarını ifade ederek, bu acıyı şehit yakınlarının bizzat kalplerinde yaşadıklarını anlattı.

Şahin, Türk milletinin şehit ve gazi ailelerini kendi değerlerinden, kendi ailelerinden daha üstün tuttuğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bunu biz millet olarak her vesileyle gösteriyoruz. Devlet olarak son yıllarda yapılan bir takım düzenlemelerle bunda epeyce bir ilerleme kaydettik. Bundan sonra daha fazla yapılacağının da bunlar teminatıdır diye düşünüyorum. Ama ne yaparsak yapalım, gök kubbeyi bile indirsek sizin için yeterli olmadığının farkındayız. Bizler, sizlere hizmet sizlerin derdine, ihtiyacına çare bulmak, karşılık vermek gibi görevle görevlendirildiğimiz için de kendimizi onurlu ve bahtiyar hissediyoruz. Bu nedenle sizlerin her bir talebi bizim onurumuzu ve bahtiyarlığımızı ancak artıracaktır. Başka hiçbir şekilde bize yük olamaz. Bunun böyle bilinmesini özellikle istirham ediyorum.'

Vali Şahin, bu topraklarda kalmanın bedelinin sadece savaşmak ya da sadece şehit olmak değil aynı zamanda bu topraklarda çok çalışmak da olduğunu vurgulayarak, 'Hayat sürenlere bugün düşen en büyük görev, gelişmeyi kalkınmayı her bakımdan ilerlemeyi en ileri seviyeye taşımaktır. Hangi işi yaparsak yapalım, hangi mesleği yaparsak yapalım en iyisini icra etmek zorundayız. En iyiyi, en çoğunu üretmek zorundayız.' diye konuştu.

Vasip Şahin, şöyle devam etti:

'İşte görüyoruz, dünyanın bugün geldiği nokta maalesef imajların döküldüğü, cilaların söküldüğü bir dönem. Şunu bir daha görüyoruz ki dünyada hala hak değil, güç ön plandadır ve belirleyicidir. O zaman biz hakkın öncelikli olmasını savunan ve tarih boyunca bunu ispat etmiş millet olarak önce güçlü olacağız, ondan sonra da hakkı hakim kılacağız. Maalesef, gücümüz olmadan hakkı hakim kılma imkanımız yok. Bugün ülkemizin yapmaya çalıştığı bu. Her bakımdan en iyisi olmaya çalışıyoruz, en büyük yatırımlar yapılıyor. Son dönemde stratejik üretimlere yönelik planlamalar ve icraatlar yapılıyor. Bunu fark eden dost görünümlü düşmanlarımız, oyunlarını tekrar tekrar planlamaya ve oyunlarını farklı kılıflarla önümüze koymaya başladılar. Batı ve Doğu ile yaşadığımız sorunların aslında özeti budur. 'Siz güçleniyorsunuz, siz rakip oluyorsunuz, siz artık bizim için ve menfaatlerimiz için tehlike ve tehdit oluşturmaya başladınız, biz sizlerle uğraşırız.' Dolayısıyla işin özeti budur. Hamdolsun bu millet en zor zamanında, hiçbir şeye sahip değilken, yokluk içerisinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. Bu kadar yetişmiş insan, kadrolar ve bu kadar refah noktasında gelinen seviyeden sonra biz Allah'ın izniyle bu mücadeleden de başarıyla çıkacağız, başımız dik çıkacağız. Çünkü biz biliyoruz ki sadece bizden ibaret değiliz. Biz, aynı zamanda mazlum coğrafyanın insanlarının da bir şeyler beklediği ve gözünü bize diktiği bir milletiz. Biz, onların duaları sayesinde bugün ayaktayız. Biz, bunu en son 15 Temmuz'da gördük. Bu milletin nasıl bir millet olduğunu nasıl fedakarca, en ufak bir çağrıyla hiç bir şey düşünmeden, ailesini düşünmeden insanlar sokağa çıktı. İnanın bu ruh bu millette her zaman taptaze yaşamaya devam edecek. Sadece bu bizim kazancımız, maharetimiz değil aynı zamanda mazlum insanların, coğrafyanın da duasıdır ve o duanın bereketidir.'

Şahin, şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olmaktan şeref duyduklarını, bunu en aziz görev bildiklerini belirterek, sözlerini, 'Her zaman sizlere kapımız açık. Başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tarih boyunca bu topraklara kanını, canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Allah onları cennetinde en aziz yerde misafir edecektir. Ayet-i Kerimelerde de belirtildiği üzere onların capcanlı ve dipdiri Cenab-ı Hak tarafından bizim bilmediğimiz şekilde rızıklandırıldığını da iman ederek, onların ruhaniyetinin burada olduğuna inanarak, bu atmosferdeyiz. Onlara tekrar rahmet diliyor, sizlere de teşrif ettiğiniz için özellikle teşekkür ediyorum.' diye tamamladı.

Yemeğe çok sayıda şehit ve gazi ailesiyle yakınları katıldı.
Kaynak: AA