AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

'Yukarıköy ve diğer köylerde, depremin neden olduğu tüm sıkıntıları aşmak, onları tedavi etmek bizim görevimiz. Biz, beraber anlamlıyız, milletiz. Şehirli, kentli, köylü hep birlikte Türkiye'yiz'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Yukarıköy ve diğer köylerde, depremin neden olduğu tüm sıkıntıları aşmak, onları tedavi etmek bizim görevimiz. Biz, beraber anlamlıyız, milletiz. Şehirli, kentli, köylü hep birlikte Türkiye'yiz.' dedi.

Turan, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy'de halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım'dan önce toplanan kalabalığa seslendi.

Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremi ve bütün sorunları yakından takip ettiklerini vurgulayan Turan, bölgedeki deprem sürecini vali, kaymakam, belediye başkanı ve diğer yetkililerle görüşüp, birlikte yönettiklerini anlattı.

Turan, Başbakan Binali Yıldırım'ın sürekli AFAD'dan brifing aldığını belirterek, şunları söyledi:

'İlk günden, depremin meydana geldiği ilk saatten itibaren tüm teşkilatımız, devletimiz ile burada olduk. Elimizden geldiği kadar gece gündüz çalıştık. Çünkü biz sizleri seviyoruz, bu millet bizim başımızın tacı. İyimizle, doğrumuzla, hatamızla yol yürümeye çalışıyoruz. Çünkü bizim bir derdimiz var. İstiyoruz ki ülkemizin huzuru ve istikrarı hep devam etsin. İstiyoruz ki Ayvacık'ta ne varsa batıda da o olsun, doğuda olsun. Tek millet için tek devlet için hep beraber 'Evet' diyoruz.'

Başbakan Yıldırım'ın Ayvacık depremini yakından takip ettiğini anlatan Turan, 'Burada hiçbir kardeşimiz açıkta, hiçbir hastamız tedavisiz kalmasın istiyoruz. Yukarıköy ve diğer köylerde, depremin neden olduğu tüm sıkıntıları aşmak, onları tedavi etmek bizim görevimiz. Biz, beraber anlamlıyız, milletiz. Şehirli, kentli, köylü hep birlikte Türkiye'yiz.' ifadelerini kullandı.

Turan, Lapseki'de 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atıldığını hatırlatarak, 'Biz Türkiye'nin değil, dünyanın en uzun köprüsünün temelini attık. Şimdiye kadar hep vadettiler, söylediler, 'Yapacağız' dediler. Ama yapmadılar. Onlar konuştu, AK Parti yaptı. O yüzden bugün temelini attık. İnşallah bugüne kadar yarım kalan bir işimiz kalmadı. O temel atıldıysa açılışını da yine birlikte yapalım.' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA