Zırhlı Birlikler'de Yemin Töreni

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 21. dönem sözleşmeli erler yemin etti Tümen Komutanı Tuğgeneral Tuğrul: 'Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde'

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 21. dönem sözleşmeli erler, yemin ederek görevlerine başladı.

Ant içme töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, 50 sözleşmeli er, ellerini silahlarının üzerine koyarak yemin etti. Sözleşmeli er Enes Mete tarafından dönem askerlerini temsilen yaş kütüğüne plaket çakıldı. Dönemin başarılı sözleşmeli erlerine, Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul tarafından belgeleri verildi.

Tuğgeneral Tuğrul, yaptığı konuşmada, bu yeminle askerlerin, millete sadakatle hizmet sunacağını beyan ettiğini belirterek, 'Ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.' dedi.

Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisinin TSK olduğunu ve daima ulusunun hizmetinde bulunduğunu ifade eden Tuğgeneral Tuğrul, şöyle konuştu:

'Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'

Anne ve babaların TSK'ya emanet ettiği çocuklarına, komutanlarının kendi evlatları gibi sahip çıktığını dile getiren Tuğrul, 'Kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.' dedi.

Sözleşmeli er Ahmet Kubilay Özdemir, 27 Şubat'ta TSK'ya katıldığını ve gururlu olduğunu söyledi.

Eğitim dönemleri ve yemin etme törenini umduğundan daha güzel bulduğunu belirten Özdemir, bütün komutanların kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.

Özdemir'in ailesi de oğullarını asker olarak görmekten büyük sevinç ve gurur duyduklarını bildirdi.

Sözleşmeli er Abdürrezzak Gülmez ise törenin ardından, asker kıyafeti giydirilen 15 aylık oğlu Muhammet Yusuf'u kucağına alarak, 'Buraya ilk başladığımızdan beri tüm komutanlarımız yardımlarını üzerimizden hiç eksik etmedi. Eşimden, çocuğumdan ayrı kalsam dahi buradaki sıcaklık evimi aratmadı, oğlumun ve eşimin özlemi olsa da.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA