Silahla Yaralanmış Ve Tek Gözü Görmeyen Köpeklerin Tedavileri Sürüyor

Tedavi için Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden Eskişehir’e getirilen, yaralı Kangal cinsi köpek ve Cocker melezi tek gözü görmeyen hasta yavru köpeğin tedavileri sürüyor.

Silahla Yaralanmış Ve Tek Gözü Görmeyen Köpeklerin Tedavileri Sürüyor
Tavşanlı ilçesi Çardaklı Mahallesi yakınlarında ayağı kırık Kangal cinsi köpek ve şehir merkezinde bir gözü görmeyen Cocker melezi yavru köpek, bir hayvansever tarafından tedavi için Eskişehir’e gönderilmişti. Eskişehir’de bir hayvan hastanesinden tedavi altına alınan hayvanların durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin bir süre daha devam ettikten sonra, sahiplenilecek birilerine verileceği belirtildi.

Hayvanların tedavisini üstlenen Sempati Hayvan Hastanesi Veteriner Hekimi Hüseyin Üzgöz, yaklaşık 1 hafta önce Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden hayvanseverler tarafından getirilen biri yetişkin Kangal cinsi diğeri Cocker melezi cinsi yavru köpeğin tedavilerinin yapıldığını ve iyileşmeye başladıklarını söyledi.

Getirilen 4-5 yaşlarındaki Kangalın ateşli silahla yaranmış olduğunu belirten Üzgöz, “Arka ayaklarında çektiğimiz röntgende saçma izlerine rastlandı. Arka ayaklarından birinde saçmalardan dolayı sinir harabiyeti şekillenmiş, kısmı bir felç tablosu var. O ayakla ilgili fizik ve destek tedavileri uygulanıyor. Geldiği zamana göre biraz daha iyi, ayağını kullanmaya başladı.

Umudumuz ilerleyen süreçte ayağının tamamını kullanması. Diğer ayakta ise eski kırık vakasına rastladık, ama kırığın üzerinden epey bir zaman geçtiği için kemiklerde şuan kalyüs teşekkül etmiş, ona zarar vermeyecek şekilde yürümesini sürdürüyor. Bir ameliyata gerek kalmadan daha da iyi olacak. Diğer yavru köpek ise, gözlerinde bir tanesini zaten kaybetmiş halde geldi. Diğer gözünde bir problem vardı, gözleri kötüydü, hafif bir bronşit tablosuyla birlikte seyrediyor. O da bir haftalık süreçte hem göz hem de bronşitte destek tedavileri yapıldı. İnşallah o da iyi olacak” dedi.

Üzgöz, tedavileri tamamlandıktan sonra köpeklerin iyi bir yuvaya sahiplendirileceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA