Rektör Özer Çanakkale Şehitleri'ni Andı

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.

Rektör Özer Çanakkale Şehitleri'ni Andı
Rektör Özer; mesajında şu ifadelere yer verdi;

Çanakkale’de, 1915 yılında tüm Dünya’nın şahit olduğu bir destan yazıldı. Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de yazılan destan milletimizin vatan bilincinin, bağımsızlık yolundaki kararlılığının gözler önüne serildiği, bir milletin dirilişinin sembolüdür.

Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yılında, yenilmesi imkânsız denilen müttefik donanmasını denizde, 72 milletten oluşan düşman askerlerini ise kara savaşları sonucunda bozguna uğratan atalarımız; vatan savunması için topyekün bir mücadeleye girmiş çok büyük fedakarlıklarla şanlı bir zaferi bizlere armağan etmiştir. Çanakkale, bir milletin azminin ve imanının en güçlü silahlara siper olduğu, tarihte eşine çok az rastlanan bir kahramanlık eseridir. Bugün bu topraklar üzerinde huzurla yaşayabilmemiz Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz ve tüm varlığını vatan savunmasına feda eden milletimiz sayesindedir. Çanakkale’de yıkılmakta olan bir imparatorluğun evlatları, imanlarıyla, akıl ve kalpleriyle bir devleti yeniden dirilttiler. Bu bağlamda Çanakkale sadece bir savaş veya bir coğrafyanın adı değil, Türkiye’nin en önemli manevi sermayesinin adıdır.

Bu duygu ve temennilerle Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm istiklal mücadelesi kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.
Kaynak: İHA