Prof. Dr. Çelik Açıklaması 'Son Yüzyılda Yetiştirdiğimiz Üç Neslimizi Mahvettiler'

Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik, son yüzyılda yetişen birinci neslin Çanakkale’de, ikinci neslin sağcı solcu çatışmasıyla kaybedildiğini belirterek, "Üçüncü neslimizde ise FETÖ tarafından ülkenin en zeki çocukları toplandı, ülkeye, vatana ve millet hain olarak yetiştirildi" dedi.

Prof. Dr. Çelik Açıklaması 'Son Yüzyılda Yetiştirdiğimiz Üç Neslimizi Mahvettiler'
Prof. Dr. Çelik, Eğitim Bir-Sen Dörtyol Temsilciliği tarafından düzenlenen "Çanakkale, 15 Temmuz, Yenikapı Ruhu" konulu konferansta, Türkiye’nin tarihsel sürecini anlatarak, Osmanlı İmparatorluğu döneminden itibaren batılıların yaklaşımını ve ülke üzerindeki planlarını anlattı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik konuşmasında, “Bizim son yüzyılda yetiştirdiğimiz üç neslimizi mahvettiler. Birinci nesil Abdulhamid’in modern okullarda yetiştirdiği nesildi, onu Çanakkale’de yok ettiler. 1965-80 yılları arasında Demokrat Parti vasıtasıyla kurulan üniversitelerde yetişen ikinci neslimiz çok kaliteliydi. Ben de onlardan biriyim. Sağcısıyla, solcusuyla kaliteli çocuklardı. Okuyorlardı, düşünüyorlardı, tartışıyorlardı. Fakat bir gizli el iki tarafın eline silah verdi. Birbirlerine kırdırdılar, kalanlar biz de hapishaneleri doldurduk. İkinci neslimiz de öyle gitti. Üçüncü neslimizde ise FETÖ tarafından ülkenin en zeki çocukları toplandı, ülkeye, vatana ve millete hain olarak yetiştirildi" diye konuştu.

Konferans sonunda Eğitim-Bir-Sen Dörtyol Temsilcisi Ahmet Aydın, Prof. Dr. Mehmet Çelik’e çiçek takdim etti.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşen konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Özel, STK temsilcileri ve vatandaşlar sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA