'Milletimiz; Kendisine Ve Devletine İhaneti Unutmayacaktır'

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç; 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yaptığı açıklamada “Milli irade her şeyin üstündedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti zannettikleri kadar kolay yıkılacak, savrulacak bir devlet değildir. Milletimiz ve devletimiz; demokrasisine, hukukuna, birlik ve dirliğine darbe girişimi ile uzanan kirli ve hain ellere dur diyerek gücünü ortaya koymuştur” dedi.

'Milletimiz; Kendisine Ve Devletine İhaneti Unutmayacaktır'
Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin içine sızmış hain çetenin darbe girişiminin, Türk milletinin ortaya koyduğu eşsiz irade ve hükümetin kararlı tutum ve çabası ile püskürtüldüğünü dile getiren Altaç, devletin çeşitli kademelerine çöreklenen ve devlet içinde devlet oluşturarak birlik ve bütünlüğü hedef alan bu hain yapının emeline ulaşamadığını kaydetti.

Altaç, "Bundan böyle ne FETÖ ne de FETÖ gibi yapılar bu tür girişimlere başvuramayacaklardır. Halkın iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve ulusal egemenliğin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bombalar atarak, medyayı susturmak için şiddet ruhuyla baskınlar düzenleyen ve meydanlarda milletin üstüne canice bombalar atan ihanetçi çetenin girişimi ülke tarihinde yaşanan bir ilktir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi; Diyarbakır’da da, halk meydanlara çıkarak milletin iradesine, hükümetine yönelik bu girişime cansiperane bir duruş sergilemiştir. Bu teşebbüs; bizim birlik, beraberliğimiz, büyüyen ve güçlenen Türkiye hareketine kasteden bir teşebbüstür ve gerek milletin vicdanında, gerekse hukuk önünde cezası büyüktür. İnanıyoruz ki ülkenin tüm değerlerini ve kazanımlarını hedef alan bu hain kalkışmanın müsebbibi olan paralel yapı ve benzeri yapılar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hiç bir hücresinde asla konuşlanamayacaktır” diye konuştu.

Türk milletinin tarihler boyu kendi gücü ile ayakta tuttuğu Türk ordusunun; bu virüsten kurtulacağını belirten Altaç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Milletimiz ve hükümetimizin, ihanette sınır tanımayan bu virüsü her ne pahasına olursa olsun, tüm hücrelerden temizlemesi elzemdir. Siyahla beyazın kati bir biçimde birbirinden ayrılma zamanı gelmiştir. Hükümetimiz ve milletimiz bu konudaki kararlılığını göstermiştir, bundan böyle de gösterecektir. Ülkede oluşan kardeşlik ortamının kalıcı hale gelmesi ve demokratik standartlarımızın istenilen seviyeye çıkması için 16 Nisan 2017 günü önümüze tarihi bir fırsat çıkarmıştır. Bu fırsatı değerlendirmek suretiyle milleti tek karar ve tek güç haline getirmiş olacağız. Milletin tek karar ve tek güç haline gelmesiyle birlikte darbeler,darbe girişimleri, istikrarsız hükümetler, ekonomideki hortumlamalar dönemi ilanihaye son bulacaktır. Ülkede yönetim anlayışının değişmesini bizzat gerçekleştireceğiz. Devletin millet için var olduğu ve milletinin emrinden olması gerektiği prensibi kalıcı hale gelecektir. 16 Nisan 2017 günü referanduma ’Evet’ demekle tüm yetki ve kararları kendi yetkimize alacağımızı ve bu suretle de ülkenin inşasında ve hedeflerinde etkin gücün bizler olacağına karar vereceğimizin bilincinde olmamız gerekir. Referandumda ’Evet’ demek suretiyle tarihin sayfalarında yeni bir sayfa açarak güçlü, kararlı, istikrarlı, hedeflerini yakalama yolunda milli iradeye dayanan devletin inşasını birlikte gerçekleştireceğiz’’.
Kaynak: İHA