Komando Sözleşmeli Erler Yemin Etti

Isparta'da 3 aylık eğitimlerini tamamlayan 816 komando sözleşmeli er, yemin etti.

Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında 3 aylık eğitimlerini tamamlayan 816 komando sözleşmeli er, yemin etti.

Komutanlıkta düzenlenen törene, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanı Albay Cüneyt Arıkan ile sözleşmeli erlerin aileleri katıldı.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu törende eğitimlerini tamamlayan 816 sözleşmeli er, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanı Arıkan, daha önce Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında askerlik yapmış, şu anda da aynı komutanlıkta çocukları veya torunları askerlik yapan kişilere teşekkür belgesi ve hediye verdi.

Komando Alay Komutanı Albay Taner Yaman, törende yaptığı konuşmada, eğitimlerini tamamlayan erlerin, Türk milletinin asil bayrağı önünde, Türk ordusunun şanlı sancağının gölgesinde, namus ve şeref üzerine yemin ettiklerini söyledi.

And içmenin askerlik için çok önemli olduğunu ifade eden Yaman, bu yeminle erlerin vatan savunmasını atalarından devraldığını kaydetti.

Komandoların vatan savunması için itinayla seçildiğini dile getiren Yaman, burada aldıkları eğitimle erlerin çelikleşmiş bir iradeye sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Tören, askerlerin aileleriyle görüşmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA