Kıbrıs Gazileri Öğrencilerle Anılarını Paylaştı

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış gaziler üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek anılarını paylaştı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü programı uygulama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Gazilerle Anılar' programı TÜ Turizm Uygulama Merkezi'nde yapıldı.

Kıbrıs Gazileri Ahmet İsmailoğlu, Alaattin Ak, Fevzi Demir, Nuri Kuru ve İbrahim Aksal'ın konuşmacı olarak katıldığı program Güneydoğu, Kore, Kıbrıs ve 15 Temmuz Gazileri'nin fotoğraflarından oluşan slayt gösterisiyle başladı.

Gazilerden Fevzi Demir, yaptığı konuşmada, ülke uğruna gazi olmuş kahramanların Türk Muharip Gaziler Derneği çatısı altında buluştuğunu belirterek, dernek olarak hiçbir siyasi gaye gütmeden faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Gazilerden Ahmet İsmailoğlu da, Türkiye’nin Kıbrıs'a yönelik yaptığı harekatın işgal amaçlı değil ada da yaşayan Türk ve Rumların EOKA örgütünden korunması amacıyla yapıldığını ifade etti.

Harekat sırasında sağ ayağından yaralandığını belirten gazi Alaattin Ak da, 25 gün Beşparmak dağlarında kaldıklarını ve verilen tüm görevleri yerine getirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA