Gölbaşı'nda Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Canlandırdı

Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümü münasebetiyle Gölbaşı’nda öğrenciler Çanakkale Savaşı’nın zorlu koşullarını canlandırdı.

Gölbaşı'nda Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Canlandırdı
Çanakkale Zaferi yurdun tüm noktalarında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde de geniş bir arazide Çanakkale Savaşı’nı canlandırmak üzere Çanakkale’ye benzeyen bir platform oluşturuldu. Oluşturulan alanda Darüşşifa Okulu öğrencileri dönemin kıyafetlerini giyerek, 18 Mart 1915 Çanakkale Savaşı’nı canlandırdı. Toplar, sıhhiye çadırları ve Şehitlik Anıtı’nın da olduğu arazide askerleri canlandıran öğrenciler, ellerinde tüfeklerle mevzilendi. Etkinliğe AK Parti’li milletvekilleri, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duray, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.

veren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Çanakkale’nin bir zaferden ziyade bir destan olduğunun altını çizerek, “Bir milletin yeniden doğuşudur, bir milletin yokluktan varoluşudur” dedi.

Organizasyonda yer alan öğrencilere teşekkür eden Duruay, “Eğitim kurumumuza da bu programı Ankara’ya taşımasından dolayı da teşekkür ediyoruz. İnşallah Cenab-ı Mevla Çanakkale Savaşı gibi, 15 Temmuz gibi olayları bir daha yaşatmaz. Bir daha bize İstiklal Marşı yazdırmaz” diye konuştu.



“Önemli olan genç nesillere bir bilinç, algı, şuur aktarabilmek”

Darüşşifa Eğitim Kurumlarının Kurucusu Davut Karagöz ise, okullarında eğitimin yanında öğretimi, öğretimin yanında eğitimi sosyal aktivitelerle desteklediklerini dile getirdi. Karagöz, şunları kaydetti:

“Bugün Çanakkale Destanı’nın 102’inci yıldönümünü icra ediyoruz. Arkadaşlarımız çok büyük emek verdi. Genç nesillerin hafızasında iyi bir etki bıraksın diye bugün bir araya geldik. Hep birlikte güzel bir emek verdik. İnşallah bu devam eder, bütün kurumlara sirayet eder. Önemli olan genç nesillere bir bilinç, algı, şuur aktarabilmek. İnşallah hedefini de bulursa çok memnun olacağız.”
Kaynak: İHA