Başkan Doğan, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ve Beraberindeki Heyeti Makamında Ağırladı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Başkan Doğan, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ve Beraberindeki Heyeti Makamında Ağırladı
Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, İzmit Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ergin Akbulut ve yöneticileri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlattığı Roman açılımının günü olan “14 Mart Türkiye Romanlar Günü” etkinlikleri kapsamında Çokyaşar ve beraberindekilerle bir araya gelen Başkan Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bugün aslında sizler için sembolik bir gün.Asıl olan bu günlerdeki anlamı her gün sürdürebilmek, o duyguları her gün yaşatmaktır. Türk milletini oluşturan bu öğelerin bir parçası da Roman kardeşlerimizdir. Bir bütünün parçasından bahsediyoruz. Her parçanın kendine has özellikleri var. Yıllarca kardeşlerimiz göz ardı edildi. Ama son 15 yıldır sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birleştirici tavrı, bölgecilik, etnikçilik ayrımlarını ortadan kaldırdı, tüm kardeşlerimizi birleştirdi" dedi.

Roman vatandaşların gelişimi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Doğan, "Şehrimizde yaşayan birçok kardeşimiz var. Bayrağına, vatanına, değerlerine bağlı, her yönüyle bu bütünün önemli bir parçası olan kardeşlerimiz var. Yıllardır okumaya çok önem verilmemesi, erken evlilik gibi bazı sorunlar, Roman kardeşlerimizin gelişimini frenleyen sebeplerden en önemlisidir. Şimdi ise, hükümetimiz genelde, bizler ise yerelde Roman kardeşlerimizin gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimine önem vermeyen Roman kardeşlerimiz, artık üniversitede okuyorlar. Bu sayı inşallah her geçen gün artacak" diye konuştu.

Referandum süreci ile ilgili konuşan Başkan Doğan, "16 Nisan siyasi partilerin mücadele ettiği bir tarih değildir. 16 Nisan, Türk milletinin varlığının, bekasının belirlendiği bir tarihtir. Neden evet dememiz gerektiğini anlamamız için millet olarak yaşadıklarımıza bakmamız yeterli. Ülkemizin yükselişini gören ülkeler ve onların maşaları, bizi durdurmak, bölmek parçalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçersek, bizi kimsenin durduramayacağını da çok iyi bildikleri için hayır için çalışıyorlar. Hollanda’nın tavrını, bir bakanımıza, her şeyden önemlisi bir bayana neler yaptıklarını hepimiz gördük. Onlar Türkiye’nin iyiliğini istemiyor. Onların inadına evet diyeceğiz. Bu insanlar, Türkiye’nin gelişmesini, Roman kardeşlerimizin daha iyi pozisyonlara gelmesini istemiyorlar. Herkes çevresine bu referandumun önemini anlatsın. Fotoğrafın bütününe bakın. Yaptıklarını görüyorsunuz. Her evet, onlara attığınız bir taştır. Hollanda da köpeklerini vatandaşlarımızın üstüne salanlara inat evet deyin” diye konuştu.

Kaynak: İHA