Başkan Ayantaş'a Ziyaret

Erasmus programı ile Avrupa'da eğitim faaliyetine katılacak öğrenciler Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ı ziyaret etti.

Erasmus + programı kapsamında, Eskişehir Seyitgazi Çok Programlı Lisesi koordinatörlüğünde, Akyurt Nusret Fişek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortağı olduğu 'Down Sendromlu Çocukların Bakım ve Eğitiminde AB Uygulamaları' projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Akyurt ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Çiçek, Okul Müdürü Fatih Eğilmez, öğretmenleri Türkan Emsal ile birlikte eğitime katılacak 12 lise son sınıf öğrencisi Başkan Ayantaş ile Ankara Evinde bir araya geldi.

Ayantaş, ziyarette şunları söyledi:

'Yeni nesil her geçen gün refahın yükseldiği bir Türkiye’de dünyaya geliyor. Ancak batı ülkelerine olan merakımız, onların bize filmlerle gösterdikleriyle sınırlı. Büyük meydanları, caddeleri gördüğümüzde imreniyoruz ancak arka sokaklarında yaşanan zorluklardan haberimiz yok. Burada önemli olan büyük düşünmektir. Küçük hesaplardan uzak olmaktır. Örneğin ABD’de yollar, arabalar, evler büyük. Gelişmiş ülke olmak düşüncelerinin de büyük olmasıyla olur. Burada bu zenginliği bütün batı coğrafyasının, fakir ülkelerin zenginliklerini ellerinden alarak kazandığını sizler de bilmelisiniz. Türkiye'nin güçlü olması bu haksızlıkların azalmasında etkili olacaktır. Ülkemizi de sizin gibi gençler güçlendirecektir. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. İtalya seyahatinizde başarılar diliyorum.'

Kaynak: AA