Antalya'da 1 Milyon 636 Bin 802 Kişi Sandığa Gidecek

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da halk oylamasında 1 milyon 638 bin 332 kişinin oy kullanacağını bildirdi.

'Antalya Valiliği Halk Oylaması ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı', Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Karaloğlu, halk oylaması öncesinde, oylama günü ve sandıkların açıldıktan sonraki süreçte almaları gereken güvenlik tedbirleri olduğunu belirtti.

- Silah taşımak yasak

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre 9 Nisan'a kadar seçim çalışması sürecini mülki idare amirliklerinin yöneteceğinin altını çizen Vali Karaloğlu, 'Kim nerede, açık ya da kapalı alanda toplantı yapacağını belirleme yetkisi mülki idare amirinde olacak. Bu tarihten sonra ile yetki il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarında olacak. Antalya'da seçimler sabah 08.00'da başlayacak ve akşam 17.00'a kadar devam edecek. Seçim günü eğlence mekanı açık olmayacak, alkollü ve ispirtolu içecek servis edilmeyecek. Ruhsatlı bile olsa o gün kolluk kuvvetleri dışında kimse silah taşıyamayacak.' dedi.

Seçim sonrasının da önemli olduğunu anlatan Karaloğlu şöyle konuştu:

'Sandıklar açıldıktan sonra kazananlar ve kaybedenler belli olacak. Kazananların kutlamasını çok abartmadan, kaybedenlerin de demokratik olgunlukla sonucu kabul etmesi noktasında tedbirlerimiz olacak. Kazananın zaferi kutlaması, abartmaması, kaybedinin de demokratik olgunluk içinde bu sonucu kabul etmesi en büyük dileğimizdir.

- 4 bin 498 sandık kurulacak

Antalya, seçimler tarihinde çok büyük seçim suçlarının işlendiği bir il değil. Kentte son derece demokratik bir ortam var. Antalya yine kendisine yaraşır bir şekilde halk oylamasını gerçekleştireceğini temenni ediyorum. Demokratik olgunlukla herkes kendi fikrini ifade edecek, vatandaş özgür bir şekilde sandığa gidip oyunu kullanacaktır. Halk oylamasında Antalya'da 1 milyon 636 bin 802 seçmen oy kullanacak. Kentte 4 bin 498 sandık kurulacak'

Antalya Valiliği bünyesinde bir seçim irtibat bürosu oluşturduklarına da dikkati çeken Karaloğlu, seçim günü, 24 esasına göre çalışacak valilik ve kaymakamlıklarda seçim harekat merkezleri oluşturacaklarını söyledi.

Toplantı, Karaloğlu'nun konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA