Üstün Zekalı Öğrenciler Robotik Teknolojiyle Tanıştı

Adana’da bir eğitim merkezinde öğrenim gören üstün zekalı 7-12 yaş arası 50 öğrenci, engelliler için üretilen yürüme robotu uygulaması ve Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi üzerinde incelemeler yaptı.

Erasmus Plus Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl robotik eğitim alan Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, merkezin üstün zekalı öğrencilerini de robotik teknolojilerle tanıştırdı.

7-12 yaş arasındaki 50 öğrenci, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Tuna Bilecik ve Fizik Tedavi Uzmanı. Dr. Nilüfer Bilecik’in verdiği brifingle Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan yürüme robotu ve Da-Vinci Robotik Cerrahi Sistemi üzerinde inceleme yapma fırsatı buldu.

Robotik cerrahi teknolojisine yoğun ilgi gösteren öğrenciler, doktorların da takdiriyle karşılaştı. Teknolojiyi yakından takip eden bazı çocuklar, daha iyi robotlar tasarlanabileceğini belirtti.

Bir öğrenci, yürüme engelli bireylerin yürüme fonksiyonunu uyararak yürüme hissini uyandıran ’yürüme robotu’ teknolojisinin daha da geliştirilerek engellilerin sokakta da rahatça yürümesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Kaynak: İHA