Garanti Bankası, BM'nin 'Kadının Güçlenmesi Prensipleri' Toplantısında

Bankanın kadınlara yönelik çalışmaları, BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlenmesi Birimi'nin iş birliğiyle New York'ta gerçekleştirilen 'Kadının Güçlenmesi Prensipleri 2017 Yıllık Toplantısı'nda anlatıldı.

Garanti Bankası'nın kadınlara yönelik çalışmaları Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlenmesi Birimi'nin (UN Women) iş birliğiyle New York'ta gerçekleştirilen 'Kadının Güçlenmesi Prensipleri 2017 Yıllık Toplantısı'nda anlatıldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, dünya genelinden Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (WEPs) imzalayan şirketler ve kadın konusunda çalışan sivil toplum kuruluşu yetkililerinin katılımıyla her yıl mart ayında düzenlenen toplantıda, Garanti Bankası'nı Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin temsil etti.

Edin, BM Kadının Statüsü Komisyonu'nun 61. oturumunda, WEPs Cinsiyet Eştiliği Analizi Aracı (Gender GapTool) projesinin tanıtımında konuştu. Cinsiyet Eşitliği Analizi Aracı pilot çalışmasına katılan Garanti'nin projeyle ilgili görüşlerini paylaşan Edin, ocak ayında duyurulan WEPs Uygulama Rehberi ile ilişkisinden bahsetti.

Edin, ayrıca kadın konusunda uluslararası inisiyatifleri destekleyen ve uluslararası platformlarda deneyimlerini paylaşmaya önem veren Garanti'nin, kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmeleri için insan kaynakları, müşteri ve toplum nezdinde yaptığı başarılı çalışmalarını aktardı.

- 'Kadınların eşit temsilinin önemine inanıyoruz'

Garanti Bankası olarak, kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenerek her alanda erkeklerle eşit düzeyde temsil edilmesinin önemine inandıklarını aktaran Edin, projenin tanıtımında yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:

'Uzun yıllardır yaptığımız çalışmaların ulusal olduğu kadar uluslararası platformlarda da yaygınlaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bunu başarmada WEPs Uygulama Rehberi ve WEPs Cinsiyet Eşitliği Analizi Aracı gibi kaynakların rolü çok büyük. Kadın konusundaki uluslararası inisiyatifleri destekleyerek ve bu platformlarda deneyimlerimizi paylaşarak çalışmalarımızın yol gösterici boyutunu artırıyoruz. Bankacılık sektöründe kadın çalışan oranı ortalama yüzde 52 iken, Garanti'de yüzde 57 seviyesinde bulunuyor. Üst yönetimde ortalama yüzde 13 olan kadın oranı, Garanti'de genel müdür, genel müdür yardımcısı ve koordinatör pozisyonları dikkate alındığında yüzde 26.'

Edin, '2015'te imzaladığımız BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri, Fırsat Eşitliği Modeli sertifikamız, adil ücretlendirme politikamız, üst yönetimdeki kadın oranını artırmak için kurduğumuz Kadın Yöneticiler Girişimi gibi uygulamalar ve Kadın Komitemizin çalışmalarıyla, Garanti Bankası'nda kadınların istihdama daha güçlü tutunmasını ve yükselmesini sağlayan birçok çalışma gerçekleştirdik.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA