Düzce'deki FETÖ/PDY Davası

Aralarında eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı ile eski adliye görevlilerinin bulunduğu tutuklu 48 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ile suçlanan, aralarında eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile eski adliye görevlilerinin bulunduğu tutuklu 48 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmanın üçüncü gününde, tutuklu yargılanan ve görevlerinden ihraç edilen zabıt katiplerinden Emrullah Fatih Yılmaz, Mustafa Kuzu, Emre Sülü, Kazım Binbir, Mustafa Kum, Serhat Cinoğlu, Ömer Uğuz, Nur Şahin, Tuğba Gül Uzun, Funda Boz, Hatice Turmuş, Fatma Kars, Sude Yılmaz, İsmail Birinci, Merve Bayrakdar ve Ali Tozcu'nun savunmaları alındı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Fercan Acar, sanıklara, Düzce ve bazı illerin 'adliye imamı' olduğu iddia edilen Ceyhan Ulkar'ı tanıyıp tanımadıklarını, Bank Asya'da hesaplarının bulunup bulunmadığını ve çocuklarını örgütün okuluna gönderip göndermediklerini sordu.

Sanıklar, örgüt üyeleri tarafından düzenlenen sohbetlere manevi duygularla katıldıklarını öne sürerek, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyip, tahliyelerini istedi.

Savunmaların alındığı sırada, fenalık geçiren bir sanık sağlık ekipleri ve jandarma eşliğinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürüldü. Sanık, tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar salona getirildi.

Üç gün boyunca, aralarında eski Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile eski adliye görevlilerinin bulunduğu tutuklu 48 sanığın savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

Yarınki duruşmada, savcı İsmail Karataş'ın mütalaasını sunacağı öğrenildi.

Kaynak: AA