Diyarbakır İstişare Meclisi, Referandumda 'Evet' Oyu Kullanacak

Toplam 223 dernek, vakıf ve STK’nın birleşmesiyle kurulan Diyarbakır İstişare Meclisi anayasa referandumda ’evet’ oyu kullanacağını açıkladı.

Diyarbakır İstişare Meclisi, Referandumda 'Evet' Oyu Kullanacak
Bugün kuruluşunu ilan eden Diyarbakır İstişare Meclisi, kuruluş amaçlarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda düzenlenen basın açıklamasına Diyarbakır İstişare Meclisi’ni oluşturan dernek, vakıf ve STK temsilcileri katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer, 223 dernek ve vakfın oluşturduğu Diyarbakır İstişare Meclisi’nin kuruluşunu tüm kamuoyuna ilan ettiklerini söyledi.

Tuncer, kuruluşlarının amacının, şehrin ve bölgenin sosyal, ekonomik ve siyasal problemlerini, kültürel etkinliklerini meclislerinde istişare edip rapor haline getirip gerekli mercilere sunmak olduğunu ifade etti.

Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olarak görülen, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum sürecinin içerisinde yer alındığını anlatan Tunce, “Bizler Diyarbakır İstişare Meclisi olarak 16 Nisan referandumunu çok önemli buluyoruz ve evet oyları ile beraber ülkenin kaderinin değişeceğine inanıyoruz. Milletimizin teveccühü ile kazanılacak olan bu zaferde ülkemiz güçlü bir demokrasiye, sağlam bir ekonomiye kavuşacak, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini alacaktır. Türkiye’nin güçlenmesi İslam coğrafyasının da birleşmesi ve güçlenmesine vesile olacaktır. Referandum ile oylamaya gidilecek bu sistemde, başta ekonomik olmak üzere birçok alanda istikrar gelecek, kararları hem cumhurbaşkanı hem de parlamentoyu seçen azizi milletimiz alacaktır. Yeni sistem ile koalisyon hükümetlerinin olmayışı hem istikrarın hem de kararın millete ait olduğunun teminatı olacaktır. Artık bürokrasiye takılmadan kararlar daha hızlı alınabilecek, hükümetler daha çabuk kurulabilecek. Gerek ülkemizin gerekse İslam coğrafyasının birliğinin ve güçlenmesinin zeminini hazırlayacak olan ve sonucunu 16 Nisan günü alacağımız referandum çalışmalarında evet söyleyip, bunun içinde gerek kamuoyu duyurularında bulunup gerekse konferanslarımızla ve direkt halka giderek güçlü bir şekilde Diyarbakır’da evet oylarının çıkması için mücadele edeceğimizi buradan tüm kamuoyuna deklare ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA