Cinayetle Sonuçlanan Kavganın Sanıklarına Hapis İstemi

Adana'da havaya ateş açma nedeniyle akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 66 yaşındaki kadının ölümüne, torununun yaralanmasına yol açtığı iddia edilen 2’si tutuklu 9 sanık hakkında 3 yıldan müebbete kadar hapis cezası isteniyor.

Adana’da havaya ateş açma nedeniyle çıkan silahlı kavgada 66 yaşındaki kadının ölümüne, torununun yaralanmasına neden oldukları öne sürülen 2’si tutuklu 9 şüpheli hakkında 3 yıldan müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde geçen yıl 26 Aralık'ta çıkan silahlı kavgada Hatice K'nin (66) öldürülmesi, torunu Gül K'nin (23) yaralanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, olay sonrası tutuklu bulunan İbrahim K. (34) ve Volkan K. (25) ile tutuksuz şüpheliler Niyazi K. (28), Ersin E. (27), Fatih E. (27), Feyzullah S. (21), Gazi U. (22), İdris E (28) ve Mahmut Y. (37) hakkında 'kasten öldürme', 'kasten yaralama', 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma' suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine kabul edilen iddianamede sanıklardan Ersin E'ye müebbet ve 17,5 yıl, İbrahim K’ye müebbet ve 11 yıl, diğer sanıkların ise 3 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, sanıklardan İbrahim K'nin av tüfeğiyle havaya ateş ettiği, o sırada kız kardeşinin eşinin 'Engelli çocuklarım var, korkuyorlar.” diyerek uyarıda bulunduğu belirtildi.

Bunun üzerine çıkan kavgada İbrahim K'nin eniştesi Niyazi K'yı darbetmesiyle kavganın büyüdüğü aktarılan iddianamede, sanıklardan İbrahim K. ve Ersin E'nin kasten, Volkan K'nin da çevresine gelişigüzel ateş etmesi sonucu Hatice K'nin öldüğü, torunu Gül K'nin de yaralandığı kaydedildi.

Diğer sanıkların de av tüfekleriyle gelişigüzel ateş ederek genel güvenliği kasten tehlikeye soktukları iddianamede yer aldı.
Kaynak: AA