Bakan Tüfenkci Açıklaması 'Bitlis'in Güvenlik Problemleri Halledildikten Sonra Önü Çok Açık'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bitlis’in tarihten beri ticaret merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, “Bitlis’in güvenlik problemleri halledildikten sonra önünün çok açık olduğunu görüyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci Açıklaması 'Bitlis'in Güvenlik Problemleri Halledildikten Sonra Önü Çok Açık'
Havayolu ile Muş’a, oradan da karayoluyla Bitlis’e gelen Bakan Tüfenkci, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valilikte Şeref Defteri’ni imzalayan Tüfenkci, daha sonra beraberindeki heyetle Bitlis Valisi Ahmet Çınar’la makamında bir araya geldi. Bakan Tüfenkci’ye Bitlis ile ilgili bilgiler veren Vali Çınar, "Bitlis 15-16 medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi eserleri ile Mardin’den daha fazla eseri bulunan bir ilde yaşıyoruz. Belediye başkan vekili olarak da bu kadim şehrin tarihi dokusunu meydana çıkarabilme gayretimiz devam ediyor. Bu yazın inşallah dere ıslahı projemize başlayacağız" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci ise, Bitlis’in kadim şehirlerden birisi olduğunu ifade ederek, "Bitlis; bölgenin değişmesinde ve gelişmesinde katkı sağlayacak illerin başında geliyor. Özellikle hükümetimizin 23 ilde oluşturmuş olduğu cazibe merkezlerinde Bitlisimiz de ciddi anlamda faydalanmış görünüyor. Daha doğrusu bu anlamda ciddi bir müracaat var. Şu an itibari ile 71’e yakın bir müracaat söz konusudur. Bunun gerçekleşme oranına baktığımız zaman önemli bir kısmı yatırıma dönüşürse, istihdamda da Bitlis iyi bir noktaya gelebilir. Bitlisimizin ortaya çıkmamış güzellikleri var, bunların başında turizm geliyor. Turizmin Bitlis için ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Bitlis tarihten beri ticaret merkezlerinden birisidir. Bu anlamıyla da Bitlis’i öne çıkarmak lazım. Hem ticareti ile hem turizmiyle Bitlis’in güvenlik problemleri halledildikten sonra önünün çok açık olduğunu da görüyoruz. Biz istiyoruz ki özellikle Bitlis’i güvenli hale getirdikten sonra turizm değerlerini ve tarihi dokuyu tekrardan restore ederek öne çıkartmak ve bununla ilintili ilin ticari potansiyelini harekete geçirmektir. Bununla ilgili inşallah hükümetimiz cazibe merkezleri kapsamında adımları atacaktır" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, valilik ziyaretinin ardından AK Parti Bitlis İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi.
Kaynak: İHA