Bakan Kılıç'tan Gaziosmanpaşalılara Gençlik Merkezi Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziosmanpaşa’da katıldığı bir programda ilçe gençlerini spora teşvik etmek amacıyla bir Gençlik Merkezi yapacakları müjdesini verdi.

Bakan Kılıç'tan Gaziosmanpaşalılara Gençlik Merkezi Müjdesi
Gaziosmanpaşa Belediyesi, sportif yetenek ve kabiliyete sahip çocukları belirlemek amacıyla planlanan ‘Sporda Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi’ kapsamında başarılı olan öğrenciler için sertifika töreni düzenledi.

9 bin ilkokul öğrencisi arasında yapılan yetenek tespitinde sertifika almaya hak kazanan öğrenciler için düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe protokolü öğrenciler ve aileleri katıldı.



Çocuklar 5. sınıftan itibaren yönlendirilecek

Törende salonu dolduran vatandaşlara seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ilk olarak bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yaptığı çalışmaları anlattı. İlkokul 5. sınıftan itibaren çocukların yeteneklerine göre yönlendirileceğini belirten Kılıç bu kapsamda Gaziosmanpaşa’da yeni tesislerin de yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan spor tesislerinin daha iyi hizmet verebilmesi için yeni bir düzenleme yaptıklarını da kaydeden Bakan Kılıç konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde özellikle en önemli unsur sizlerin bu anlamda çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı ve bizim tesisleri kullanabiliyor olacak olmanız. Yani artık bundan sonra saat doldu ya da okul kapandı tesisleri kapandı diye bir şey yok. Tüm tesislerden tüm yavrularımız faydalanabilecek. Bunun da önemli olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmayla beraber önümüzdeki dönemlerde de sizlere çok farklı imkanları kazandırmış olacağız.”

“Başkan araziyi buldu biz de Gençlik Merkezi’ni yapıyoruz”

Kılıç törende ayrıca bir müjde de verdi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile ayaküstü yaptığı konuşma sonunda ilçede bir Gençlik Merkezi ihtiyacı olduğunu öğrenen Bakan Kılıç, “Başkan diyor ki; ’4 dönüme yakın yer bulabilirim.’ Ben de oraya bir Gençlik Merkezi yapabilirim eğer istiyorsanız. Bu akşamın müjdesi olarak Başkan bize araziyi buldu biz de Gençlik Merkezini yapıyoruz inşallah” dedi.

Törende ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencisi 9 bin çocuk arasında yapılan fiziksel testlerle tespit edilen yetenekli öğrencilere başarı sertifikaları takdim edildi.
Kaynak: İHA