Bakan Kılıç, Öğrencilerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: 'Tüm genç kardeşlerimizin, yetenek taramasından elde etmiş oldukları kabiliyetleri doğrultusunda, sporla ilgili olarak yönlendirmelerini yapacağız'.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sporda Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi programına katıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesince Gopark Grand Salon'da düzenlenen etkinlikte, 9 bin ilkokul öğrencisi arasından seçilen 3 bin başarılı çocuğa sertifikaları takdim edildi.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, programın önemine değinerek, öğrencileri ellerinde kupalarıyla görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığıyla 5. sınıftaki öğrencileri sportif yetenek taramasından geçireceklerini hatırlatan Bakan Kılıç, 'Bunu yaptıktan sonra tabii ki tüm genç kardeşlerimizin, yetenek taramasından elde etmiş oldukları kabiliyetleri doğrultusunda, sporla ilgili olarak yönlendirmelerini yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Gaziosmanpaşa'ya yeni tesisler kazandıracaklarını ve bu konuda her zaman olduğu gibi desteklerini sürdüreceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Ümit ediyorum ki sizlerin daha iyi ve daha fazla kullanabileceği tesisleri de kazandırmak konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Milli Eğitim Bakanlığıyla yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde özellikle en önemli unsur, sizlerin ve çocuklarımızın tesislerimizi kullanabiliyor olacak olmanız. Yani artık bundan sonra 'saat doldu' veya 'okul saati bittikten sonra tesisler kapalı.', diye bir şey yok. Tüm tesislerden yavrularımız faydalanabilecek. Bunun da önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bu çalışmayla beraber sizlere de çok farklı imkanları kazandırmış olacağız.'

Akif Çağatay Kılıç, konuşmasının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA