ATO Üyelerine 'Bilişim Ve İş Dünyası' Semineri

ATO üyelerine yönelik, ODTÜ'nün yürüttüğü 'İşçi ve İşverenlerin Bilgi İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Projesi' kapsamında bilişim ve iş dünyası semineri verildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyesi işverenlere, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) yürüttüğü 'İşçi ve İşverenlerin Bilgi İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (Bi̇lge-İş)' kapsamında bilişim ve iş dünyası semineri verildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilge-İş Projesi kapsamında düzenlenen seminerin açılışında konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, projeyle işçi ve işverenlerin evlerinden ya da işyerlerinden bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları aracılığıyla eğitim alabileceklerini, bu projenin KOBİ’lerin insan kaynağının güçlendirilmesi yoluyla ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Uzaktan eğitim modelinin dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla uygulandığını belirten Baran, yönetim olarak üyelerine verdikleri hizmetleri, bilim ve teknolojinin sunduğu imkanlar doğrultusunda yeniden şekillendirmeyi ve çeşitlendirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Baran, girişimciliğin geliştirilmesi, nitelikli iş gücünün oluşturulması ve Türkiye’nin kalkınması için eğitimin şart olduğunu ifade ederek, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde klasik bir eğitim modeliyle insan kaynaklarının geliştirilemeyeceğini, bilimin ve teknolojinin sunduğu imkanların eğitim alanında mutlaka kullanılması gerektiğini kaydetti.

ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Sayan da eğitim alanında mükemmeli ararken toplumu da göz ardı etmediklerini belirterek, Bilge-İş'in topluma hizmet projesi olduğunu ve herkese açık ders havuzu sunduğunu ifade etti.

Öte yandan, ATO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi de, acente ve teknik personele yönelik, 'Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının Gelişiminin Önündeki Engeller' konulu etkinlik düzenledi.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ziya Kemal Gazioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, çalışanlarına tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ödediği primin düşürülmesinin sisteme ivme kazandıracağını anlattı.

Kaynak: AA