Antalya'da 'Yaşamak İçin Bir Nefes' Projesi

Antalya'da protokolü imzalanan 'Yaşamak İçin Bir Nefes' isimli proje kapsamında denetimli serbestlik sürecindeki kadın hükümlüler ve suçtan zarar görmüş şiddet mağduru kadınlar, sosyal hayata uyum sağlayarak meslek sahibi olacak.

Projeyle ilgili protokol Cumhuriyet Meydanı'ndaki sergi alanında Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Halil Atik arasında, törenle imzalandı.

Başsavcı Solmaz, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde hayata geçecek projeyle kentte denetimli serbestlik sürecinde olan kadın hükümlüler ile suçtan zarar görmüş şiddet mağduru kadınların sosyal ve kültürel yaşama entegre edilmeleri, ekonomik açıdan güçlenmelerinin amaçlandığını söyledi.

Söz konusu kadınların istihdama yönelik kurslardan faydalanacağını belirten Solmaz, kurslara katılan kadınlara çeşitli yardımlarda bulunulacağını bildirdi.

Başkan Türel ise kadınlara yönelik bu projenin, belediye olarak yaptıkları sosyal projeler içinde çok önemli bir yer tutacağını vurguladı.

Yerel yönetim olarak yaptıkları sosyal belediyecilik projelerini geleneksel bir yerel yönetim hizmet anlayışının dışında tuttuklarına işaret eden Türel, şunları kaydetti:

'Bunları insani görevlerimiz olarak değerlendiriyoruz. Toplumda elbette suç ve ceza ilişkisi çok kıymetli hakimlerimiz ve savcılarımız tarafından değerlendiriliyor. Ancak hükümlüleri kaderine terk edemeyiz. Dolayısıyla 'hatasız kul olmaz' diyoruz. İnsanlar hata yapabilirler. Hata yapmış hükümlüleri kaderine terk ettiğimizde ve yeniden topluma kazandırmadığımız taktirde insani görevlerimizi eksik yapmış oluruz. Bu konuda sosyal projelerin üretilmesi gerekir. Bu protokolle gerek şiddet mağduru gerekse hükümlü kadınlarımızın belediyemizin sosyal projelerinden faydalanmasını sağlayacağız. Meslek edindirme kurslarımız Antalya'nın en önemli eğitim kurumlarından biri haline geldi. Şimdiye kadar 150 bin civarında mezunumuz oldu. Her dönem 20 bin kadar öğrenciyi meslek sahibi yapıyoruz.'

Bu proje kapsamında kadın mağdurlara ve hükümlülere de bu imkanı sunarak onları meslek edindirme noktasında bir imkana kavuşturmuş olacaklarını anlatan Türel, bu kadınların daha sonra ise istihdama katkı sağlamak amacıyla iş hayatına kazandırılmaları gerektiğini söyledi.

Türel, 'Suçlu veya suç mağdurlarını kaderine terk etmeden topluma kazandırma noktasında bu projeye birlikte imza atmış olacağız. Böylece sadece suçluyu cezalandıran ve mağduru unutan değil, aynı zamanda hem mağduru koruyan hem de hükümlüyü topluma kazandıran bir anlayışla hizmet ediyor olmak modern bir hizmet anlayışının en güzel ürünüdür.' dedi.

Kaynak: AA