TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten Hollanda Açıklaması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Hollanda ile yaşanan gerilimin o ülkedeki seçim atmosferinden kaynaklandığını belirterek, "İş dünyası olarak bu diyaloğun diplomasi sınırları içerisinde derhal çözülmesini istiyoruz" dedi.

TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten Hollanda Açıklaması
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Hatay Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti. Hatay Valisi Ata, Böyle bir kuruluşun başkanının bir Hataylı olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Vali Ata, TÜSİAD’ın önemli bir kuruluş olduğunun altını çizerek, “Önemli bir meslek kuruluşunun başkanı olmanız nedeniyle tüm Hataylılar adına mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. TÜSİAD, Türkiye’nin sanayisinde, ticaretinde, ihracatında önemli pay sahibi olan işletmelerin bir araya geldiği bir kuruluş. Böyle bir kuruluşun başkanının bir Hataylı olması bizleri sevindirdi. İnanıyorum ki orada önemli görevlere imza atacaksınız‘’ dedi.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise, görev sorumluluğunu aldıktan sonraki ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bilecik, TÜSİAD’ın bugünün rakamları itibariyle Türkiye’de iş hayatında çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, “Avrupa ülkelerindeki seçim günlerinin yakın zamanda olması bu tür diyaloğu istenmeyen bazı noktalara çekmiş vaziyette. İş dünyası olarak bu diyaloğun diplomasi sınırları içerisine derhal, hızlıca çekilip tekrardan normal hayata geçilmesini arzu ediyoruz. Diliyoruz ki bunlar önümüzdeki günlerde bu şekilde gerçekleşir. Ama bunun yanı sıra Türkiye’nin eğitimi, sosyal kalkınması gibi konularda elini taşın altına koyan bir kuruluş. Özellikle bu kritik dönemde, dünyanın bir miktar farklılaştığı noktada Hatay’ın yaşamakta olduğu ekonomik sorunların inşallah yakın zamanda geride kalacağını, daha güzel günlerin geleceğini ve daha iyi noktalara ulaşacağımıza inanıyorum. Ben şahsen ve arkadaşlarım olarak da elimizden gelen herhangi bir katkı noktası olursa da esirgemeden paylaşacağımızı, elimizden geldiğince yanınızda olacağımızı memnuniyetle ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in ziyaretine Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin de eşlik etti.

(Buğra Güney /İHA)
Kaynak: İHA