Özbekistan'da Uluslararası Sanayi Fuarları Başladı

Başkent Taşkent'te açılan sanayi fuarları 17 Mart'a kadar devam edecek.

TAŞKENT – Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te 9. Uluslararası Sanayi Forumu kapsamında çeşitli sanayi fuarları başladı.

Taşkent'teki Uzexpocenter Fuarcılık Merkezinde 9. Metalürji ve Makine Mühendisliği Fuarı (UzMetalMashExpo), 9. Teknik Ekipman, Ulaştırma ve Lojistik Fuarı (UzTechTransExpo), 8. Madencilik Endüstrisi Teknolojileri Fuarı (UzMiningExpo), 7. Güvenlik Teknolojileri ve Yangın Söndürme Fuarı (UzSecureExpo), 7. Kimya Sanayi ve Plastik Fuarı (UzChemPIastExpo) ile Ambalaj Teknolojileri ve Cihazları Fuarı (InterPackExpo) başladı. Söz konusu fuarların tümü uluslararası nitelik taşıyor.

Fuarların açılışında konuşan organizatörler, söz konusu fuarların birbirlerine yakın ve bağlı olmasından dolayı aynı zamanda ve birleşik bir şekilde düzenlenmesine karar verildiğini kaydederek, bu fuarlara katılımın geçen yıla oranla yüzde 12 daha fazla olduğunu dile getirdi.

17 Mart'a kadar devam edecek fuarlarda aralarında Türkiye, İngiltere, Almanya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Ukranya, İran, Çin ve Güney Kore'nin de bulunduğu 15'e yakın ülkeden 60'tan fazla şirket ve işletme yer alırken, fuarlarda ayrıca yerli üretici işletmelerde de ürettikleri ürünleri sergiliyor.

9. Uluslararası 'UzTechTransExpo' Fuarı'nda Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin (GİSBİR) de standı bulunuyor.

3 gün sürecek fuarda, metalürji ve makine sanayi, teknik ekipman, ulaştırma, lojistik, madencilik, güvenlik teknolojileri ve cihazları, itfaiye ve yangın söndürme aletleri, kimya sanayi, plastik ve kauçuk, ambalajlama teknolojileri üretimi yapan şirketler yer alıyor.
Kaynak: AA