Macaristan Başbakanı Viktor Orban Açıklaması

Macaristan, Avusturya İmparatorluğu’na karşı verdiği 1848-49 Özgürlük Savaşının 168. yıl dönümünü andı. Başkent Budapeşte’de düzenlenen anma töreninde Başbakan Viktor Orban on binlerce Macar vatandaşına konuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban Açıklaması
Macar Başbakan Viktor Orban yaptığı konuşmasında mültecilere de değindi, Orban ‘‘Brüksel ve uluslararası sermaye patronları için Avrupalıların güvenliği önemli olmayabilir, fakat bizim için önemli. Bağımsızlığımız ve milliyetimizi koruyabilmek için cesurca savaşmalıyız. Brüksel’i durdurmalıyız, sınırlarımızı korumalıyız’’ diye konuştu.

Orban, Avrupa’ya gelen 1 milyon mültecinin AB ülkelerine dağıtılmasının da engellenmesinin gerektiğini, yabancı sermaye tarafından kurulan şebekenin şeffaflaştırılmasının gerektiğini de söyledi.



Ulusal Müze önünde düzenlenen anma törenlerine Polonya’dan da yüzlerce Polonya vatandaşı katılarak Macarların bu gününde destek verdi. Başbakan Viktor Orban’ın konuşması sırasında bazı Sosyalist Parti sempatizanları gösteri yaparken, Macar polisi Orbancılar ve karşıtları arasında yaşanabilecek toplu kavganın olmaması için gayret gösterdi. Anma törenleri olaysız bir şekilde son buldu.
Kaynak: İHA