Gümüşhane'de İtfaiyecilik Semineri

Gümüşhane Üniversitesi’nde, 'Afetlerde Gönüllü Katılım ve Gönüllü İtfaiyecilik' semineri düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü katkılarıyla Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşen seminerde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, üniversitenin en önemli misyonlarından birisinin, toplumu ilgilendiren her konuya el atmak ve bu konularda toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Doğal afet veya yangın gibi toplumu tehdit altında bırakacak durumlarda neler yapılması gerektiğinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, seminerin başta öğrenciler olmak üzere ilgili alandaki öğretim elemanlarına ve şehre faydalı sonuçlar doğuracağı kanaatinde olduğunu belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu ise, afet durumlarında yapılan çalışmalarda gönüllü olarak katılımın nasıl sağlanacağı ve bununla ilgili yapılan çalışmaların örneklendirildiği bir sunum gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak Gönüllü İtfaiyecilik Birimi'nde profesyonel itfaiyecilerin aldığı eğitimlerin aynısının gönüllü itfaiyecilere de verildiğini dile getiren İslamoğlu, şöyle konuştu:

'Bu eğitimin ardından gönüllü itfaiyeciler, resmi kurumlardaki ekiplere dahil olmaktadır. Gönüllü itfaiyecilik, gönüllülük esasına dayalı olan bir çalışma ve kişilerin şahsi menfaat beklemeksizin topluma sundukları bir hizmettir. Yangından, sudan, selden, depremden ve diğer doğal afetlerden kurtarmış olduğunuz her canlıdan almış olduğunuz haz sizin için değerli şeydir. Yaptığınız işin karşılığıdır.'

Sunumun ardından Kocaoğlu, İslamoğlu'na plaket takdim etti.

Seminere, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA