FETÖ Sanığına Hapis Cezası

Elazığ'da 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla yargılanan sanık, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Suat Çiftçi, hazır bulundu.

Sanık Çiftçi, yurt dışında okuyan 2 çocuğuyla ücretsiz konuşabilmek için internetten bazı programları indirdiğini öne sürdü.

Kakao, Tango ve Bylock'un da aralarında olduğu birçok programı internetten indirdiğini ifade eden Çiftçi, 'Elazığ'da bulunan bazı derneklere üyeydim arada toplanıp sohbet ederdik. Küçük oğlumu Özel Yavuz Selim Güzide Hanım Ortakoluna gönderdim. Okulun cemaatle bağlantılı olduğunu biliyordum ama FETÖ ile bağlantılı olduğunu bilmiyordum. FETÖ için himmet toplamadım. Kurban topladım ama FETÖ için değil.' diye konuştu.

Çiftçi, Bank Asya'da bulunan hesaplarına ilişkin, 'Bank Asya'da kredi kartı hesaplarım bulunuyordu. Kızım yüksek lisans için ABD'ye gidecekti. Vize alabilmek için benim hesabımda yüklü miktarda para olması gerekiyormuş. Bu yüzden ben de buldum, buluşturdum geçen yıl bu bankadaki hesabıma 160 bin lira para yatırdım. Ancak vize çıkmayınca, parayı geri çektim.' dedi.

Savcı mütalaasında, sanığın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda kullandığını ve böylece örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu, Bank Asya'da bulunan hesap hareketliliğinin örgütün emir ve talimatları doğrultusunda olduğunu, örgütün sohbet adı altında toplantı ve faaliyetlerine katıldığını, çocuğunu örgütle iltisaklı okula göndererek örgüte katkıda bulunduğunu belirterek, sanığın ''silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından Çiftçi'yi, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: AA