Doğu Çevre Yolu 2. Etap Temel Atma Töreni

Kalkınma Bakanı Elvan: '16 Nisan'da milletimiz güçlü bir şekilde 'Evet' derse, vesayet kavramı tamamen ortadan kalkacak'.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, halk oylamasında millet güçlü bir şekilde 'Evet' derse, vesayet kavramının tamamen ortadan kalkacağını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kepez ilçesinin Varsak Mahallesi'ndeki Perşembe Pazaryeri'nde düzenlenen törenle Doğu Çevre Yolu'nun ikinci etabının temeli atıldı.

Törene katılan Bakan Elvan, yaptığı konuşmada, millete hizmet etmek ve hizmetkar olmak için yola çıktıklarını söyledi.

Geride kalan 15 yılda bunun için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Elvan, 'Ağzımızdan ne söz çıkmışsa her birini teker teker gerçekleştirdik. Biz de bir yatırım yarım kalmaz. Bizde çürük temel yoktur. Ne söz vermişsek gerçekleştiririz.' ifadesini kullandı.

Başarıları istikrarla kazandıklarına dikkati çeken Elvan, halka bütünleşerek yatırımları 4 kat artırdıklarını vurguladı.

Elvan, anayasa değişikliği referandumunun önemli olduğuna değinerek, şunları ifade etti:

'Dünya yeniden dizayn ediliyor ve şekillendiriliyor. Eğer güçlü bir hükümete sahipseniz, içeride ve dışarıda bu gücünüzü hissettirerek bu düzende iyi bir konum almanız mümkün olacaktır. Yıllardır bürokrasiden sürekli şikayet ediyoruz. İşte o oligarşiyi ortadan kaldırıp hükümetin daha hızlı çalışmasını sağlamak gerekiyor. Güçlü bir hükümete sahibiz ama biz bugünü düşünmüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan da bizler de faniyiz. Bugün varız yarın yokuz. Türkiye'nin geleceğini garanti altına alacak, demokrasimizi güçlendirecek, koalisyon dönemlerinin bir daha yaşanmayacağı bir sürece girmek istiyoruz.'

Güçlü Türkiye'yi inşa etmek için anayasa değişikliğini zaruri gördüklerinin altını çizen Elvan, bugüne kadar halkın istediği hiçbir şeye 'Hayır' demediklerini bildirdi.

'Hep halktan yana olduk, hep 'Evet' dedik ve demeye devam edeceğiz.' diyen Elvan, ana muhalefetin ise her şeye 'Hayır' dediğini belirtti.

Bakan Elvan, anamuhalefetin derdinin millet olmadığını ve demokrasiyi özümsemediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Geçmişte darbeler sonrasında yapılan yasalarda yeni kurumlar ortaya konuldu. Bunlar gerekliydi ama birer vesayet organı olarak kullanıldı. CHP bu vesayet kararlarını hep destekledi. Önümüzde hiçbir engel yok. Artık vesayet, koalisyonlar ve istikrarsızlık olarak önümüze konulan engelleri hep birlikte kaldıralım. 16 Nisan'da milletimiz güçlü bir şekilde 'Evet' derse, vesayet kavramı tamamen ortadan kalkacak. 'Evet' diyerek halk kendisine yetki verecek. Hükümeti milletin vekilleri değil artık kendisi kuracak. Ayrıca yüzde 50 üzerinde oy şartı uzlaşma kültürünü hakim kılacak.'

Halk oylamasında güçlü bir destek beklediklerine değinen Elvan, 'Hayır' kampanyaları yürüten terör örgütleri FETÖ ve PKK ile bazı Avrupa ülkelerinin yöneticilerine milletin en güzel cevabı vereceğine inandığını kaydetti.

- 'Çevre yolları çok önemli'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Antalya ve Kepez ilçelerini yakından ilgilendiren bir projenin temelini attıklarını vurguladı.

Sahil boyunca yerleşmiş bir şehir olması nedeniyle Antalya'nın batısından doğusuna geçmenin zor olduğuna işaret eden Karaloğlu, 'Bu nedenle çevre yolları çok önemli. Batı Çevre Yolu kentin batısı oldukça rahatlattı. Kuzey Çevre Yolu hızla devam ediyor. Bugün temelinin attığımız yol hem transit taşımacılık hem de şehir içi trafiğinin rahatlaması açısından çok faydalı olacak. Türkiye'ye örnek teşkil eden bu projeler belediyeler tarafından yürütülüyor.' diye konuştu.

- 'Çalışınca oluyor'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise bu tür hizmetlerin kolay olmadığını eğer olsaydı kendilerinden öncekilerin bu işleri neticelendirmiş olacağını bildirdi.

Kendisinden önceki belediye başkanının yol gündeme geldiğinde, 'Bu yolu Karayolları yapsın, biz belediye olarak yapamıyoruz.' dediğini hatırlatan Türel, şunları kaydetti:

'Gün geldi devran döndü. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yolun 23 kilometresinin 20 kilometresini şükürler olsun, 5 kilometresi de tamamlanmış halde, şimdi biz yapabiliyoruz. Birinci bölümünü açtık ikinci etabın temelini atıyoruz. Üçüncü etabın da inşaatına birkaç ay sonra başlayacağız inşallah. Büyükşehir Belediyesi olarak 100 milyon liraya yakın bir yatırımı Doğu Çevre Yolumuz için ayırmış durumdayız. Demek ki oluyormuş. Çalışınca oluyor.'

Konuşmaların ardından Bakan Elvan, Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, çevre yolunun ilk temelini birlikte attı.
Kaynak: AA