Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması (2)

'(Evlilik programları) Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa bu şikayetler geliyor. Böyle bir çalışma yapılıyor. Son noktaya geliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu büyük ihtimalle bir KHK düzenlemesiyle gündeme getirebiliriz. Çalışmalar son noktadadır. İnşallah bu toplumsal talepleri karşılayacağız' 'Türkiye ya içine kapanıp kavgayla gürültüyle terörle denetim zafiyetleriyle iç çatışmalar, çekişmelerle vakit kaybedecek, IMF'ye 25 milyon dolar için avuç açacak bir ülke olacak, AB'nin terbiye salonunda tek ayak üzerinde bekletilecek ya böyle bir ülke olacak ya yönetimdeki bu zaaflarını, hastalıklarını gidererek, hızlı karar alan güçlü bir yönetim modeline sahip olacak. 16 Nisan budur'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, evlilik programlarıyla ilgili, 'Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa bu şikayetler geliyor. Böyle bir çalışma yapılıyor. Son noktaya geliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu büyük ihtimalle bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) düzenlemesiyle gündeme getirebiliriz. Çalışmalar son noktadadır. İnşallah bu toplumsal talepleri karşılayacağız.' dedi.

Bir otelde Malatya'da yayın yapan bazı televizyon kanallarının canlı yayın programına katılan Kurtulmuş, bir soru üzerine evlilik programlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Evlilik programları konusunu yakından takip ettiklerini belirten Kurtulmuş, 'Bu bizim de çok yakın takip ettiğimiz, üzülerek izlediğimiz bir alan. Bu bizim örfümüze, geleneğimize, inançlarımıza, Türk aile yapısına, Anadolu topraklarının kültürüne uygun olmayan şeylerdir. Zaman zaman bize de ulaşan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek sözlerin, davranışların sergilendiği bir takım evlilik programları. Neymiş efendim reytingi çok yüksek ve dolayısıyla reklam gelirleri de çok yüksek. Olmaz olsun böyle reklam gelirleri. Yani siz Türkiye'de şu anda toplumun bütün farklı kesimlerinin üzerinde ittifak ettiği kıymetli kurumlarımızdan birisi aile müessesesi. Aile müessesini ortadan kaldıracak, ulviyetini, kutsiyetini ortadan kaldıracak son derece acayip programlar var.' diye konuştu.

Bu programların aynı konsept içerisine oturtulmuş olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu programlarla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun bir çalışma yaptığını belirtti. Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Benim bildiğim 120 bin tek tek şikayet vardır. Falanca televizyonun şu yayında şöyle bir yanlışlık yapıldı. RTÜK bunların hepsini alıyor, değerlendiriyor. Bu şikayetler bize cumhurbaşkanlığına ve başbakanlığa geliyor. Böyle bir çalışma yapılıyor. Son noktaya geliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu büyük ihtimalle bir KHK düzenlemesiyle gündeme getirebiliriz. Çalışmalar son noktadadır. İnşallah toplumsal bu talepleri karşılayacağız.'

- 'Her oy bir sorumluluktur'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bütün mazlumlara kucak açan Türkiye'nin artık birilerine korku vermeye başladığını söyledi.

Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Türkiye ya içine kapanıp, kavgayla gürültüyle terörle denetim zafiyetleriyle iç çatışmalar çekişmelerle vakit kaybedecek, IMF'ye 25 milyon dolar için avuç açacak bir ülke olacak, AB'nin terbiye salonunda tek ayak üzerinde bekletilecek ya böyle bir ülke olacak ya yönetimdeki bu zaaflarını, hastalıklarını gidererek, hızlı karar alan güçlü bir yönetim modeline sahip olacak. 16 Nisan budur. 16 Nisan Türkiye'nin bütün bu yönetim zaaflarını, hastalıklarını geride bırakacak güçlü bir yönetim modelinin kurulduğu bir tarih olacak. Milletimiz inşallah 'evet' diyerek yeni bir döneme geçilmesine vesile olmuş olacak.'

Kullanılan her bir oyun bir sorumluluk olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, 'Herkes bireysel olarak kendi sorumluluğunu taşıyacaktır. Türkiye bu problemli sistemle yoluna devam etsin mi, etmesin mi? 'Evet etsin' diyenler buyursunlar 'hayır' desinler. Ona diyecek bir şeyim yok. Türkiye yeni bir sisteme geçsin, daha etkin olsun, bu sistemin hatalarından, eksikliklerinden kurtulsun, vesayeti, askeri darbeleri geride bıraksın, ele güne muhtaç hale gelmeyi, ekonomik krizleri geride bıraksın diyenler de buyursunlar 'evet' desinler. Mesele bu kadar açık. Dolayısıyla kimsenin oyu ipotek altında değildir. Partililer kendileri istedikleri kadar ne açıklarsa açıklasınlar, seçmenin oy sandığına gittiği zaman vicdanen karar vereceğini düşünüyorum.' ifadesini kullandı.

Referandumla Türkiye'nin yönetim sisteminin değiştirileceğine değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bu referandum oturduktan sonra zaten bir takım uyum yasaları zorunludur. Muhtemelen önümüzdeki dönemde çok süratli bir şekilde bu anayasa değişikliğinin gerektirdiği uyum yasaları çıkacak. Türkiye'de o bahsettiğiniz, yıllarca konuştuğumuz siyasi partiler yasasını, seçim yasasını hatta bunlardan daha önce meclis iç tüzüğünde de gerekli değişiklikler ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Bu bir süreç. Türkiye 16 Nisan'dan sonra süratle bir yasama faaliyeti içerisine de girecek. Bu da yeni seçilecek meclisin görevi olacaktır düşünüyorum.'

(Bitti)
Kaynak: AA