Bakan Işık: Görüşmeler sürüyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile gerçekleşen S-400 uzun menzilli hava sistemleri görüşmeleriyle ilgili, görüşmelerde bir ilerleme olduğunu ancak ’imza’ noktasında olunmadığını söyledi.

Bakan Işık: Görüşmeler sürüyor
Milli Savunma Bakanı Işık, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 uzun menzilli hava savunma sistemlerine yönelik görüşmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işık, 'Görüşmelerde bir ilerleme var ancak 'bugün imza' noktasında değiliz, ama görüşmeler sürüyor.' dedi.

'BUGÜN İMZA NOKTASINDA DEĞİLİZ'

Işık, S-400 uzun menzilli hava savunma sistemlerinin alımına yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Bakan Işık, 'Görüşmelerde bir ilerleme var ancak hani, 'bugün imza' noktasında değiliz ama görüşmeler sürüyor.' ifadesini kullandı.

RUSYA: PUTİN VE ERDOĞAN ANLAŞTI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ise bugün yaptığı açıklamada 'Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 konusunda anlaştı' demişti.

İKİ LİDERİN BU KONUDA GÖRÜŞTÜĞÜ AÇIKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Moskova'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede masaya yatırılan konulardan birinin S-400 hava savunma füzeleri olduğu belirtilmişti.


Bakan Işık: Görüşmeler sürüyorTürkiye -Rusya anlaştı
Kaynak: İHA