'Avrupa Hatıraları' Projesi

Kırşehir Valiliğinin Erasmus Programı kapsamında başlattığı Avrupa Hatıraları Projesi için Kırşehir'e gelen yabancı konuklar Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Letonya, Malta, İtalya ve Bulgaristan’dan 8 kişilik heyet ziyarette, 'Avrupa Hatıraları' projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rektör Karakaya, projeye destek verdiklerini ifade ederek, gelecek nesillere önemli mesajlar ileteceğini belirtti. Kültürel alandaki projeleri önemsediklerini vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

'Anılarımızın ve kültürümüzün canlı tutulması açısından projeyi çok önemsiyoruz. Bu tür projelerin ülkelerin kaynaşmasında ve iş birliklerini artırmada önemli rol oynayacaktır. Projenin başlangıç toplantısı Kırşehir’in ev sahipliğinde gerçekleşmişti. Letonya, Malta, İtalya, Bulgaristan’dan gelen proje ortakları ve Kırşehir’den projeye ortağı olan kurumlar ziyaret ettiler. Üniversitemizde ise Dış İlişkiler Ofisi'ni gezerek yapılan çalışmalar ve iş birliklerini değerlendirdik. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler Medya Yapımcılığı Bölümü'ne ait olan ve montajlarının yapılacağı stüdyoyu gezdiler.'

AEÜ adına Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaoğlu ile öğretim görevlisi Mehmet Özdemir proje ekibine eşlik etti.

Kaynak: AA