'1. Kapalıçarşı Sanat Etkinlikleri'

Ressam Memiş Arslan ile Mine Barışık'ın 60 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ressam Memiş Arslan ile Mine Barışık'ın tuval üzerine karışık teknikle resmettiği 60 eseri, Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı (TÜKOV) tarafından düzenlenen '1. Kapalıçarşı Sanat Etkinlikleri' kapsamında ziyarete açıldı.

Kapalıçarşı içindeki Hasırcılar ve Takkeciler Caddesi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına katılan Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, etkinlik dolayısıyla mutlu olduklarını belirterek, 'Kapalıçarşımız, ülkemizin de içinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı zor zamanlar yaşıyor olabilir. Bu pek çok sahada böyle. İnşallah bundan sonra gelecek günlerin iyi olmasını dileyelim, umalım. Benim 50. senem oldu Kapalıçarşı'da. Böyle sıkıntılı zamanlar gördük ama bunlar hep biraz sabırla geçti. İnşallah sabredebilir, dayanabilirsek, güzel günler olacak.' şeklinde konuştu.

Kökler, Kapalıçarşı'nın 555 yıllık tarihi bir mekan olduğunu kaydederek, 'Burası bir AVM değil. Ben bir AVM olarak nitelendirildiği zaman pek hoşlanmıyorum bundan. Burası çarşı pazar.' değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçı Arslan da kültür sanat etkinliklerinin önemine işaret ederek, 'En çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Sanat bütün yaraları saracak kadar güçlü ve tedavi edicidir. Ancak bu bakışı yitirmeyin.' ifadelerini kullandı.

Kapalıçarşı'nın var oluşunun arkasında büyük sanatçılar bulunduğunu kaydeden Arslan, 'Her şey sanatla güzel olsun ve sanatla olsun.' diye konuştu.

TÜKOV Başkanı Şahin Çokyaman ile Kökler'in plaket takdiminin ardından açılan sergi 18 Mart'a kadar izlenebilecek.
Kaynak: AA