Pakistan'dan Kitle İmha Silahları Açıklaması

Pakistan Başbakanı Dış İlişkiler Danışmanı Aziz: 'Pakistan, devlet dışı aktörlerin kitle imha silahlarına sahip olmasının önüne geçmek için uluslararası toplumla iş birliğini sürdürecektir'.

Pakistan, kitle imha silahlarının devlet dışı aktörlere geçmesine izin vermeyeceğini bildirdi.

Pakistan Başbakanı Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, İslamabad'daki uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada, ülkesinin sorumluluk sahibi bir nükleer devlet olduğunu ifade etti.

Aziz, 'Pakistan, devlet dışı aktörlerin kitle imha silahlarına sahip olmasının önüne geçmek için uluslararası toplumla iş birliğini sürdürecektir. Şimdiye dek almış olduğumuz geniş kapsamlı yasal ve düzenleyici önlemler bu konudaki kararlılığımızın bir diğer göstergesidir.' dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlar ile bunların fırlatma araçlarının yayılmasının önlenmesine ilişkin 1540 sayılı kararını imzalayan devletler arasında Pakistan da bulunuyor.

Başkent İslamabad'da düzenlenen ve iki gün sürecek konferansa Güney ve Orta Asya'dan 13 ülke, Çin, Rusya, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve Interpol'dan temsilciler katılıyor.

Kaynak: AA