Esnaf Da Etkinlikte İstiklal Marşı'nı Okudu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ etkinliği düzenlendi.

Esnaf Da Etkinlikte İstiklal Marşı'nı Okudu
İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkinlik İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Okul Müdürü M. Faruk Cevher, programda yaptığı konuşmada, “Kurtuluş Savaşından bize iki büyük emanet kalmıştır. Biri al bayrağımız, diğeri de İstiklal Marşı’mızdır. Atalarımızdan kalan bu iki değeri gözümüz gibi korumalıyız. Çünkü bunlar bu milletin, bu toprakların adeta genleri ve DNA’sı gibidir” dedi.

Etkinlikte İskenderun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken yaşamış olduğu duygularını oratoryosunu sahneledi. Öğrencilerin ney sunumu ve söyledikleri türküler de salondakilerden alkış aldı.

Programın sonunda ise İstiklal Marşı’nın her bir kıtası minik bir öğrenciyle okunmaya başlarken, sırasıyla, engelli bir vatandaş, kebapçısı, dolmuşçusu, kırtasiyecisi gibi çeşitli mesleklerin yanı sıra öğrencisi, öğretmeni ve okul müdürü ile coşkulu bir şekilde okumaları salonda izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı.

Etkinlikte okullar arası yapılan yarışmalarda dereceye girenler de ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay ve İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit takdim etti.
Kaynak: İHA