CÜ'deki Çalışmalar

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren tıp fakültesi hastanesinin her geçen gelişmekte olduğunu belirtti.

Yıldız, kampüs içindeki Konuk Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Üniversitenin daha da gelişmesi için tüm birimleriyle gayret içerisinde çalıştıklarını anlatan Yıldız, Tıp Fakültesi Hastanesi için de özel bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Yıldız, çoğu insanın hastaneyle muhatap olduğunu belirterek, hasta yakınlarına refakat eden yakınlarının rahat etmeleri için 400 civarında refakatçi koltuğu aldıklarını kaydetti.

Çalışmaları yeterli görmediklerini ve daha iyi olması için çalıştıklarını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

'Hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kontrollerde 94,5 puan aldı. Şu anda Kayseri'den, Elazığ'dan, Samsun'dan çok daha ilerdeyiz. Geçen yıl başlayan Kadın Doğum Çocuk Hastanesi 230 yataklıydı. Onkoloji Hastanesi 80 yataklı, bununla gelecek yıl iki blok daha bakanlığımıza sunacağız. Böylece 900 yataklı bir hastaneye ulaşmış olacağız. Modern bir hastaneye kavuşmamız gerekiyor. Çünkü şu anda kullandığımız hastane 1980'lerde yapılan bir hastane yeni yapılan hastanelere bakıldığında bizim hastanemiz çok geride kalıyor.' ifadesini kullandı.

Yıldız, ayrıca fakültelerdeki öğretim görevlisi ihtiyacına da değinerek, İletişim Fakültesi ve Mimarlık Fakültesinde öğretim görevlisi eksikliğini gidermek için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Kaynak: AA