Çavuşoğlu'nun Ziyaretinde Rutte'ye Resimli Mesaj

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, belediyeyi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na, kurucu meclis üyeleri olan 6'sı Müslüman, 6'sı farklı din ve milletlerden 12 kişinin tasvir edildiği tabloyu gösterdi Gürkan: 'Bu tabloyu Hollanda Başbakanı Mark Rutte görsün de Edirne'den demokrasi ve kültür dersi alsın'.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyeyi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, toplumsal barışın kompozisyonunu oluşturan bir tabloyu göstererek, 'Bu tabloyu Hollanda Başbakanı Mark Rutte görsün de Edirne'den demokrasi ve kültür dersi alsın.' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne Belediyesini ziyaret etti.

Belediye başkanı Recep Gürkan, Çavuşoğlu’nu belediye girişinde karşıladı.

Belediye binasının tarihi hakkında bilgi veren Gürkan, Balkan Savaşı'nda şehit düşen ressam Hasan Rıza’nın sergilenen tablolarını da Bakan Çavuşoğlu'na gösterdi.

Belediye Meclis Salonunun duvarındaki, Edirne Belediyesinin kurucu meclis üyeleri olan 6'sı Müslüman, 6'sı farklı din ve milletlerden 12 kişinin tasvir edildiği tabloyu Bakan Çavuşoğlu'na gösteren Gürkan, tablonun birlikte yaşama ve hoşgörü örneği olduğunu dile getirdi.

Gürkan, 'Bu tabloyu Hollanda Başbakanı Mark Rutte görsün de Edirne'den demokrasi ve kültür dersi alsın.' dedi.

Tabloyu inceleyen Çavuşoğlu, meclis salonunun içinde yer alan Atatürk Odasını da ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra belediyeden ayrıldı.
Kaynak: AA