Van'da 'En İyi Sürücüyü Sen Seç' Kampanyası

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Vangölü Aktivistleri Derneği arasında yapılan protokol çerçevesinde ‘En İyi Sürücüyü Sen Seç’ kampanyası başlatıldı.

Van'da 'En İyi Sürücüyü Sen Seç' Kampanyası
Kampanyayla ilgili Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında toplantıyla şoför hatalarını azaltmak amacıyla Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından ‘En İyi Sürücüyü Sen Seç’ kampanyası başlatıldı. Odada imzalanan protokol sonrasında bir açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, “Bugüne kadar hep şikayetler geliyordu ve bizlerde şoförlere cezalar veriyorduk, işten çıkarıyorduk. Ama dernek başkanımız, bize geldi ve böyle bir projesinin olduğunu söyledi.

Yanlış yapan sürücülere ceza veriyoruz, ama bunun yanında hata yapmayan, halkla ilişkileri düzgün olan şoför arkadaşlarımız da var. Bunlar bir kenarda durup bekliyordu. Biz bundan sonra hata yapanları yine cezalandıracağız, ama hata yapmayan arkadaşlarımıza da ödüller vereceğiz. Bu ödüllendirme sayesinde inşallah bundan sonra hata yapan arkadaşlarımız daha düzgün hareket ederler” dedi.

Ayda bir olacak kampanyada ödüle layık olan sürücülerin vatandaşlar tarafından seçileceğini de sözlerine ekleyen Tuğrul, “Umarız ki bu kampanyamız hem sürücülerimize hem de halkımıza hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de, amaçlarının trafiği rahatlatmak olduğunu vurgulayarak, “Van trafikte çekilmez günler yaşıyor. Yollar 20 sene önce de aynıydı şimdi de aynı. Ama nüfus artıyor, araç sayısı artıyor. Agresif araç kullanımlarının yanında kurallara uymayan sürücüler var. Biz de trafiği çekilir hale getirmek için bir kampanya başlatalım, iyi şoförlerimizi ödüllendirelim dedik. Umarım bu şekilde trafiği biraz olsun yaşanır kılarız” diye konuştu.

Kampanyaya tüm sürücülerin dahil olduğunu ifade eden Özel, “İyi sürücüleri halk seçecektir. Biz de dernek olarak ödül sunmak istiyoruz. Yemekli bir toplantıda iyi sürücülerimize hem ödülleri hem de plaketlerini vereceğiz. İnşallah bundan sonra sürücülerimiz daha dikkatli olur, birbirlerine saygı duyar, yol verirler” şeklinde konuştu.

Vatandaşların iletişim adreslerine, sosyal medya veya mail üzerinden video ve fotoğraf göndererek kampanyaya katılacaklarını dile getiren Özel, ayın en iyi şoförünün bu gönderiler doğrultusunda belirleneceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA