Terörle Mücadelede Şehit Olan Kırgız Türkleri Unutulmadı

Kırgız Türkleri şehit ve gazilerini anmak için Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde program düzenledi.

Terörle Mücadelede Şehit Olan Kırgız Türkleri Unutulmadı
Kırgız Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Gölbaşı Yunus Emre Kültür Merkez’inde düzenlediği şehit ve gazileri anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Şehitler için Kur’an-Kerim okunmasın ardından etkinlik Kırgısiztan Derneği Ankara Temsilci Moşal Güven’in konuşmasıyla devam etti.

Moşal konuşmasında şunları kaydetti; "Programımıza başlamadan önce kısaca biz Kırgız Türkleri olarak yaklaşık 35 yıl önce, anayurttan, ata yurdumuz olan Türkiyemize yerleşip bu 35 yıllık süre zarfında; vatanımız, bayrağımız, ülkemizin huzuru, barışı ve güvenliği için yaptığımız katkıdan ve bu uğurda verdiğimiz beş Şehidimizi bu programımız da aramızda olan Gazilerimiz ve siz değerli misafırlerimizle birlikte isimen Rahmetle yad edeceğiz."

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Meder Abakirov konuşmasında şehitlere rahmet, ailelerine sabır dilerken, terör saldırında şehit olanların acılarını bütün Kırgız halkının hissettiğini söyledi.



Gölbaşı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu ise ‘Pamir Dağlarına selam olsun’ diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Vatanın bölünmez bütünlüğü içinde siz değerli kardeşlerimizin göstermiş olduğu değerli kahramanlıkları yakinen bilinen birisiyim. 2007-2009 senesinde Şırnak Çakırsöğüt Komondo Tugayında beraber çalıştığım Gazi Ali Timur 10 yıldır aynı mücadeleye devam etmiş ve ocak ayında üç kurşun yiyerek gazi ünvanına ulaşmıştır. Burada onla beraber olmaktan ve sağlığını iyi gördüğüm için beni mutlu etti."

Bitlis’te Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan Kırgız Gazisi Ali Timur’da yaşadıkları şöyle anlattı: "2017 Ocak ayında Bitlis kırsalında bölücü terör örgütü tarafından çıkan çatışmada üç kurşun yiyerek yaralandım. Benim yanımda can arkadaşlarım şehit düştü." Program şehit yakınlarına ve gazilere verilen plaketlerin ardından yemek ikramı ile son buldu. (AYŞ-BA-Y)
Kaynak: İHA