İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Filistinlinin Yargılanması

Gazze'deki Filistinli gruplar, İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin yargılanması sırasında düzenlenen protestolara Filistin emniyetinin sert şekilde müdahe etmesine tepki gösterdi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, Batı Şeria'da dün düzenlenen gösterilere Filistin emniyet güçlerinin sert müdahalesini kınadı.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç binası önünde bir araya gelen Filistinliler, emniyet güçlerinin İsrail askerlerinin öldürdüğü Basil el-Arac'ın yargılanmasını protesto eden göstericilere yönelik sert müdahalesini kınadıklarını belirtti.

Filistinli gruplar adına yapılan ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Siyasi Komite üyesi Telal Ebu Zarife tarafından okunan ortak açıklamada, 'Filistin güvenlik güçlerinin göstericilere yönelik sert müdahalesini en güçlü şekilde kınıyoruz. Dünkü protestoya güvenlik güçlerince yapılan bu sert müdahale, ahlak dışıdır ve soruşturma açılmalıdır.' denildi.

Filistin yönetimine 'Batı Şeria'daki Filistinlileri rahat bırakma' çağrısında bulunulan açıklamada, yaşananlara ilişkin soruşturma açılması için Filistinli grupların da içinde yer alacağı bir komite oluşturulması gerektiği ifade edildi.

Filistinli siyasi grupların bir çoğunun temsilcilerinin hazır bulunduğu basın açıklamasına Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğindeki Fetih hareketi temsilcilerinin katılmaması dikkati çekti.

Filistin emniyet güçleri dün Ramallah Sulh Mahkemesi önünde, aralarında Arac'ın yakınları ve arkadaşlarının da bulunduğu göstericilere göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale etmiş, olayda yaklaşık 20 kişi gazdan etkilenmişti.

İsrail askerlerinin Ramallah kentine yaptığı baskında öldürdüğü Arac'ın ölümünden önce 5 arkadaşıyla 'ruhsatsız silah taşımakla' suçlandığı davanın duruşması dün yapılmış, ancak sanık hayatta olmadığı için dosyasının kapanmasına hükmedilmişti.

Kaynak: AA